UA: ХАРКІВ висвітлюватиме соціокультурний фестиваль PLAN B

UA: ХАРКІВ висвітлюватиме соціокультурний фестиваль PLAN B

12 лют. 2019

Вдень — конференції, вночі — вечірки: фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B відбудеться 15-17 лютого у Харкові. Соціокультурна конференція збере понад 50 спікерів з 15 країн, від Куби до Балкан. Ключовими темами стануть розвиток міст, культура як рушій розвитку та права людини. Чекають на гостей і чотири виставки, а у нічній програмі — 10 концертів та 6 вечірок. UA: ХАРКІВ — інформаційний партнер події.

«Унікальність Plan’у В у тому, що він не тільки наочно показує зміни і зрушення, а й сам змінює і зрушує. Такії події вказують напрямок для розвитку, створюють середовище, де генеруються ідеї — загалом змінюють “ландшафт” та “клімат”», — зазначає продюсерка UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва.

Девіз події — Change the game, Змінюй гру. Минулоріч організаторам довелося змінювати правила гри: після оголошення воєнного стану не всі партнери фестивалю виявилися готовими до участі, тому команда прийняла рішення провести пілотну конференцію Plan C 1 грудня, а повноформатний фестиваль зробити у 2019 році.

Організатори зазначають: в умовах, коли ситуація навколо може змінитися щохвилини, стає особливо важливим займатися розвитком громадянського суспільства, стимулювати зміни, налагоджувати зв’язки.

Окрім заявлених минулого року музикантів Sofa Surfers, Prince Albert, Love’n’Joy, Tik Tu, Людська Подоба, Oy Sound System та Space Spice Boy із військовим оркестром (колаборація з фестивалем “86”), на Plan B 2019 приїде хіп-хоп виконавиця Alina Pash, що майстерно поєднує в своїх піснях сучасні музичні тенденції та етнічні мотиви, та нова українська зірка Alyona Alyona зі спеціальним фестивальним сетом. Обидві співачки з’являться у Харкові вперше.

«Буде гаряче, але це фестиваль не для розваг, а для змін, — говорить одна із організаторок PLAN B Аліна Ханбабаєва. — Вже третій рік поспіль ми ніби змішуємо аудиторії. Люди, що цікавляться переважно музикою, долучаються до соціальних ініціатив. А людям, зануреним у соціальні проекти, ми даємо можливість не просто драйвового відпочинку під якісну нову музику, а нові культурні відкриття, абсолютно нові для них емоційні враження».

Також у програмі фестивалю Plan B Day — пітчинг кращих ідей, відібраних у результаті Idea Boot Camp’y: дводенного воркшопу, чия задача – покращити розвиток інноваційних соціальних проектів. Заявки на воркшоп подали 165 команд з усієї України.

Фестиваль організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За оновленнями програми можна слідкувати на сторінці події в Facebook.