Як відстояти своє право на безкоштовне лікування COVID-19 — в ефірі Українського радіо Харків 

Як відстояти своє право на безкоштовне лікування COVID-19 — в ефірі Українського радіо Харків 

20 жов. 2021

У скільки обходиться пацієнтам та їхнім родичам лікування коронавірусної хвороби, які ліки мають бути безкоштовними та як відстояти своє право на безоплатне лікування  — про це  говоритимемо 20 жовтня у програмі «Про головне» на Українському радіо Харків.  

«Батько під киснем, а мама ще й з кардіостимулятором. Скидають телефоном, які ліки треба купити, я йду й купую. Тисяч 200 гривень за два тижні на двох я вже витратив», — розповів Суспільному син пацієнтів лікарні № 13 Харкова Олексій Іванов.

На стаціонарному та амбулаторному-поліклінічному лікуванні пацієнтів забезпечують безоплатними ліками. Заклади, що надають медичні послуги, повинні закуповувати самостійно ліки, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів. Також діє система «Доступні ліки», лікарські препарати можуть закуповувати централізовано або через місцеві програми забезпечення ліками.

Які ліки для хворих на ковід можна отримати безкоштовно, а за які потрібно платити, скільки може коштувати лікування COVID-19 за протоколом та чи всі ці препарати є безкоштовними для пацієнта? Детальніше про досвід пацієнтів, роботу лікарень та алгоритми відстоювання пацієнтських прав – слухайте в прямому ефірі у середу, 20 жовтня, о 17:15 на Українському радіо Харків онлайн, в мобільному застосунку «Суспільне радіо» та в FM-діапазоні: 

Харків — 106,1 FM, 

Первомайський — 102,6 FM, 

Балаклія — 89,1 FM.