Команди Українського радіо в Харкові та Одесі проведуть радіоміст до Дня Гідності та Свободи 

Команди Українського радіо в Харкові та Одесі проведуть радіоміст до Дня Гідності та Свободи 

18 лис. 2021

19 листопада о 17:15 в ефірі Українського радіо Харків відбудеться радіоміст з  одеської редакцією радіо, присвячений Дню Гідності та Свободи. Під час спільного ефіру радійники обговорять, як в Харкові та Одесі зародився рух Євромайдану, як Харківщина та Одещина вісім років тому приєдналися до протестувальників у столиці та відстоювали європейський вибір і демократичні цінності, простежать хід подій Революції гідності у двох містах-мільйонниках. У харківській студії працюватиме редактор Роман Кривко, в одеській – Геннадій Степаненко.

Харківські журналісти поглянуть на події, що трапилися 8 років тому, через спогади учасників харківського Євромайдану. 

Один з них — харківський сотник Леонід Онищенко. Євромайдан для нього почався зі зборів біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Під час загострень у грудні, січні, лютому він був у Києві. Порівнюючи харківський Євромайдан зі столичним, пан Леонід називає його «тихим». А участь в революційних подіях у Києві в його пам’яті закарбувалась так: «Шини, барикади, перші загиблі, а потім – рубка». 

А от інший харківський євромайданівець Юрій Немикін згадує ці події так: «У Києві захист відчувався й агресія не виливалася там так, як у Харкові. Я був на харківському Майдані, щодня, і тут треба було мати очі на спині. Було страшно». 

Наскільки вдалося відстояти демократичні цінності на думку учасників Євромайдану з Харкова та Одеси, яким чином варто підтримувати пам’ять про ті події, які акції заплановано до Дня Гідності та Свободи, слухайте на хвилях Українського радіо Харків у п’ятницю, 19 листопада, о 17:15.

Нагадаємо, слухати Українське радіо Харків можна онлайн, в мобільному застосунку «Суспільне радіо» та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM, 
  • Балаклія — 89,1 FM.