Про перспективи ратифікації Стамбульської конвенції — в ефірі Українського радіо Харків

Про перспективи ратифікації Стамбульської конвенції — в ефірі Українського радіо Харків

25 лис. 2021

25 листопада, у день старту щорічної акції «16 днів проти насильства», в ефірі Українського радіо Харків говоритимемо про перспективи ратифікації Стамбульської конвенції. Яка ситуація з протидією насильству на Харківщині, на яку допомогу можуть очікувати постраждалі та що роблять місцеві громадські організації, аби захистити жінок від домашнього насильства — слухайте у програмі «Відкритий доступ» о 12:15. 

Гості студії – координаторка освітніх програм Центру гендерної культури Світлана Губіна та заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції, координатор із гендерних питань Національної академії Національної гвардії України Руслан Мусевич.  

«Стамбульська конвенція є унікальною міжнародною угодою, що стала не тільки першим юридично обов’язковим документом у Європі з запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству, а й однією з найбільш комплексних міжнародних угод у сфері боротьби з насильством. Ратифікація цього документу допоможе удосконалити національне законодавство, встановити дієві стандарти допомоги постраждалим, посилить їх правовий захист, що дозволить захистити українських громадян та громадянок, які постраждали від насильства не лише в Україні, а й за кордоном»,— зазначає Світлана Губіна

У вересні Центр гендерної культури ініціював створення регіональної коаліції «Харківщина 1325», яка впроваджуватиме в області місцевий план дій «Жінки. Мир. Безпека», що базується на однойменній резолюції Ради Безпеки ООН 1325. До складу коаліції входять державні установи, громадські організації, вищі навчальні заклади сектору безпеки та оборони.

«Основна діяльність регіональної Коаліції “Харківщина 1325” буде спрямована на перегляд місцевого плану дій 1325 з урахуванням регіонального контексту,зокрема з погляду виявлення потреб цільових груп та допомоги постраждалим від усіх видів насильства, спричиненого як під час конфлікту, так і на мирній території», — розповідає Руслан Мусевич.

Детальніше про майбутню коаліцію та зміни, які тягне за собою ратифікація Стамбульської конвенції — в програмі «Відкритий доступ» на Українському радіо Харків.

Послухати програму можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM, 
  • Первомайський — 102,6 FM, 
  • Балаклія — 89,1 FM.