Спецефіри до Дня  пам’яті жертв Голодоморів на Суспільному Харкова 

Спецефіри до Дня  пам’яті жертв Голодоморів на Суспільному Харкова 

26 лис. 2021

Суспільний мовник Харкова готує спецефіри до Дня пам’яті жертв Голодоморів. 26 листопада о 12:15 в ефірі Українського радіо Харків говоритимемо на тему, як розмовляти із сучасними дітьми та підлітками про Голодомор.  

«У фокусі інформаційної кампанії – діти як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду. Звертаємо увагу й на те, що діти є найвразливішою категорією і щодо сприйняття інформації про муки і смерть багатьох мільйонів людей. Тому розмовляти з дітьми та підлітками про Голодомор важливо, але так, щоб не травмувати їх, а передати знання та досвід і зберегти пам’ять», — говорить очільниця Північно-Східного відділу Інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова

Про дитинство під час штучного голоду  і дітей, котрі вижили та стали носіями досвіду, та через скільки поколінь передається травма колективної пам’яті —  у програмі «Відкритий доступ». 

Темі Голодомору буде присвячена програма «Сьогодні. Головне», яка вийде в ефір 26 листопада о 19:00. Голодомор 1932-33 років забрав 10,5 мільйонів життів — це утричі більше, ніж науковці вважали раніше. Нові дані встановили комплексні судові експертизи, їхні результати оприлюднили у вересні цього року. 

Як результати експертиз змінюють загальну картину Голодомору в Україні та на Харківщині зокрема, і яким чином візуалізація наукових даних допомагає зрозуміти тодішні процеси — про це напередодні Дня пам’яті голодоморів в Україні будемо говорити із істориком Ігорем Шуйчьким у розмовній студії «Сьогодні.Головне».

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

На Харківщині це — телеканал UA: ХАРКІВ і Українське радіо Харків

Оперативні новини Харківщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини; 

фейсбук-сторінці; 

інстаграм-сторінці;  

ютуб-каналі філії; 

телеграм-каналі.

Слухати  Українське радіо Харків можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо»  та в FM-діапазоні: 

Харків — 106,1 FM, 

Первомайський — 102,6 FM, 

Балаклія — 89,1 FM.