Про військовий облік для жінок говоримо на Українському радіо Харкова

Про військовий облік для жінок говоримо на Українському радіо Харкова

10 січ. 2022

Як жінкам стати на військовий облік та кого ця вимога не стосуватиметься  —  говоритимемо 10 січня о 17:10  програмі «Про головне» на Українському радіо Харкова. 

«Жінки можуть бути призвані на військову службу лише у воєнний час, а він настає з тієї миті, коли оголошено стан війни або безпосередньо ведуться бойові дії. У нас, відповідно до поточної обстановки, часткова мобілізація, з 2014 року триває особливий період – це не входить у кваліфікацію “воєнний час”, — говорить начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Григорій Шеремет.

Жінки, віком від 18 до 60 років, за наказом Міністерства оборони, що набув чинності 17 грудня 2021 року, мають стати на військовий облік як військовозобов’язані. У програмі «Про головне» обговоримо, кого стосуватиметься ця вимога, хто проводитиме медогляди та визначатиме придатність до служби. Також — чи матимуть жінки брати участь у військових зборах, як стати на військовий облік, та що буде, якщо цього не зробити.

Слухати Українське радіо Харкова можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо» та в FM-діапазоні: 

Харків — 106,1 FM,

Первомайський — 102,6 FM.