Як отримати відшкодування через неякісну роботу комунальників — слухайте на Українському радіо Харкова

Як отримати відшкодування через неякісну роботу комунальників — слухайте на Українському радіо Харкова

12 січ. 2022

13 січня о 17:10 на Українському радіо Харкова у проєкті «Про головне» — як домогтися відшкодування при травмуванні або пошкодженні майна через неякісну роботу комунальних служб. 

Харків’янин Руслан Руцький — власник однієї з автівок, на яку в ніч на 2 січня впало дерево. 

«Це ще добре, що дерево впало машину, але могло впасти і на людину, і тоді не минули б трагедії. Хтось несе відповідальність за двори, та за стан дерев, що в них ростуть?»  —  запитує Руслан. Він має намір позиватися до комунальних служб, аби відшкодувати збитки. Наскільки це реально — з’ясовуватимемо в ефірі програми «Про головне».  

«Від того, скільки свідків ви залучите, буде залежати, наскільки успішним буде ваш позов. Треба фотографувати місце, де ви впали, стан тротуару, зафіксують, що на тротуарі дійсно була відсутня протиожеледна суміш тощо», — пояснює юристка Марина Кахнова. 

Поговоримо й про те, хто несе відповідальність за облаштування та прибирання прибудинкових територій, пішохідних зон чи доріг, скільки часу і грошей може на це піти та як діяти людям, які потрапили у ДТП через нерозчищену дорогу, травмувалися на слизькому тротуарі або на чию автівку впало дерево у місті.  

Слухати Українське радіо Харкова можна онлайн, у мобільному застосунку «Суспільне радіо» та в FM-діапазоні: Харків — 106,1 FM, Первомайський — 102,6 FM.