Суспільне Мовлення оновлює дизайн-систему брендів

Суспільне Мовлення оновлює дизайн-систему брендів

23 тра. 2022

Суспільне мовлення, починаючи з 23 травня, оновлює дизайн-систему своїх активів. Відповідне рішення було ухвалене правлінням Суспільного, а 19 травня Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення були внесені зміни до ліцензій мовника. Оновлення відбудеться в телевізійних, радіоефірах і на діджитал-платформах. 

Мета оновленої дизайн-системи — об’єднати всі майданчики Суспільного в єдину екосистему. Ця система, по-перше, повинна бути зрозумілою і чіткою для навігації на ТБ, радіо, на цифрових платформах, в соцмережах; а також — демонструвати приналежність кожного активу до Суспільного Мовлення. 

«Минулого року у нас стартував проєкт, що мав на меті привести дизайн усіх активів Суспільного Мовлення до єдиної системи, яка б працювала на всіх платформах, у всіх проявах. Після 24 лютого, з настанням воєнного стану, зручність і зрозумілість у повідомленнях Суспільного Мовлення стали особливо важливими. Аудиторія різних платформ Суспільного стрімко зростає. Для нас — це знак довіри. Ми хочемо, щоб наші глядачі, слухачі, читачі могли отримати якісний контент, перевірену інформацію в будь-якій зручній формі», — розповів член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за маркетинг, Андрій Таранов. 

Проєкт імплементувала BBC Media Action за фінансування Міністерства закордонних справ та в справах співдружності Сполученого Королівства у рамках програми «Підтримка незалежних медіа в країнах Східного партнерства»*. 

Ключовим елементом оновленої графіки стала призма, що продовжує вже знайомий елемент стилю Суспільного в діджиталі — півколо. 

За задумом дизайнерів, призма якнайкраще відображає переваги, які має Суспільне Мовлення — це прозорість, баланс, різноманіття контенту і платформ для його поширення. 

Сьогодні розпочинається поступове оновлення представлення Суспільного, що торкнеться всіх платформ та проявів бренду. 

Під єдиною парасолею об’єднані платформи культурного спрямування: телеканал UA: КУЛЬТУРА став Суспільне Культура, та отримав спільну кольорову айдентику із Радіо Культура і платформою Суспільне Культура у діджитал. 

Відбудеться уніфікація лінійних телеканалів: Перший канал Суспільного мовлення і регіональні філії об’єднані єдиним блакитним кольором з материнським брендом. 

Регіональні телеканали також отримали ідентифікацію за принципом: «Суспільне» і назва обласного центру. UA: ВІННИЦЯ стала Суспільне Вінниця, а UA: ПОДІЛЛЯ — Суспільне Хмельницький, UA: БУКОВИНА — Суспільне Чернівці, UA: ВОЛИНЬ — Суспільне Луцьк, UA: КАРПАТИ — Суспільне Івано-Франківськ, UA: ЗАКАРПАТТЯ — Суспільне Ужгород. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Читайте Суспільне Новини на сайті suspilne.media, а також підписуйтеся в TelegramFacebookYoutubeInstagramViberTwitter.

На Харківщині Суспільне це — телеканал Суспільне Харків та Українське Радіо Харків.

Оперативні новини від Суспільне Харків у соцмережах: