“Парад концертів” транслюватимуть UA: Радіо Культура і UA: Українське радіо Харків

“Парад концертів” транслюватимуть UA: Радіо Культура і UA: Українське радіо Харків

26 кві. 2019

У суботу, 27 квітня, о 18:30 на Суспільному радіо UA: Радіо Культура і UA: Українське радіо Харків транслюватиметься "Парад концертів", який проходить у Харкові в межах міжнародного проекту "Рік музики Мирослава Скорика". Ведучий концерту – генеральний продюсер Суспільного радіо Дмитро Хоркін.

У Харківській філармонії, де відбудеться концерт, працюватиме виїзна студія Суспільного радіо. Лінійна продюсерка UA: Радіо Культура Наталія Попудрібко та продюсер UA: Українське радіо Харків Володимир Носков спілкуватимуться під час антракту з учасниками заходу.

"Символічно, що саме в ювілейний рік нашого знаменитого композитора Мирослава Скорика керівництво Харківської філармонії звернулося до нас із пропозицією висвітлити "Парад концертів”,  у програмі якого прозвучить світова прем’єра Десятого скрипкового концерту. Для мене особисто це животрепетний та одночасно приємний момент, бо маестро Скорик буде присутній у залі особисто. Я у великому очікуванні концерту, адже завдяки залученню Українського радіо він вийде за межі обласної філармонії і його слухатимуть не тільки присутні в залі, а й багатомільйонна аудиторія Українського радіо”, — каже Олександр Пірієв, продюсер музичних програм і позастудійних трансляцій Українського радіо. Як відомий у музичному світі України віолончеліст, він візьме участь у події та зіграє Концерт №2 для віолончелі з оркестром.

У програмі «Параду концертів» Харківська філармонія анонсує також виконання Святкової увертюри, Карпатського концерту № 10 для скрипки з оркестром (cвітова прем’єра),  Вибраних творів із циклу «Паганіні-Скорик: 24 каприси».

В очікуванні цієї події продюсер UA: Українське радіо Харків Володимир Носков розповів:

«Я страшенно щасливий, коли до нас приїздить UA: Радіо Культура й дає нам змогу вести прямі трансляції з концертів. Коли приїздять такі фахівці, як Георгій Костюкевич, начальник управління ТВО "Музика". Коли режисери прямого ефіру ретельно та з розумінням справи налаштовують спеціальні мікрофони для передавання саме концертного звучання».

Крім прямого ефіру з Харківської філармонії на UA: Радіо Культура та UA: Українське радіо Харків, згодом у програмі "Говорити. Грати. Співати" харків’яни зможуть почути інтерв’ю з Мирославом Скориком і фрагменти концерту. Цю програму можна буде знайти також на Фейсбук-сторінці радіо.

"Програма "Говорити. Грати. Співати" — унікальна й дуже цінна для нас. Ведуча програми – професійна музикознавиця, викладачка Харківського національного університету мистецтв Юлія Ніколаєвська. Вона спілкується з гостями не лише з Харкова чи України, а й з усього світу. І це глибокі, вдумливі розмови. А музичний контент для програми надають наші чудові партнери — Харківська філармонія й Харківський національний театр опери та балету імені М. Лисенка. Тобто це не "копіпаст", а якісні записи концертів і вистав, які просто так не знайдеш в інтернеті", — підкреслив Володимир Носков та додав, що сподівається в майбутньому мати більше можливостей для розвитку саме цього напрямку UA: Українське радіо Харків.