Як зимує Харківщина під час війни — слухайте на Українському Радіо Харкова

Як зимує Харківщина під час війни — слухайте на Українському Радіо Харкова

14 лют. 2023

Попри холоди, російські обстріли, перебої з електропостачанням, теплом, водою, зв’язком — багато жителів Харківщини зимують вдома. Як вони живуть, працюють, вчаться, відновлюють будинки та інфраструктуру — розповідаємо щочетверга на Українському Радіо Харкова з 17:35 до 18:00. Впродовж лютого та березня у спецпроєкті «Про головне. Уроки виживання» слухайте історії місцевих, які на собі відчувають труднощі зими під час воєнного стану: як це, коли не знаєш, чи буде тепло вдома, чи зможеш у комфорті приготувати їжу, чи працюватиме транспорт, щоб добратися до лікарні чи на роботу. 

Команда Українського Радіо Харкова збирає коментарі тих, хто підтримує життя регіону й допомагають людям виживати. Крім цього, журналісти розповідають, як отримати підтримку від влади чи інших організацій під час холодів. 

Читайте також:  Кульмінація Чемпіонату світу з біатлону в Обергофі — розклад перегонів на Суспільному

«Зимуємо… Я своє житло втратила, тепер живу в сестри, там автономне опалення, тому ще нічого. Писала на допомогу і в “Червоний Хрест”, і “Дію”. Чекаю на допомогу. Навесні обіцяють вікна ставити. Крім того, наш район, тут котельня розбита, як кажуть, буде в майбутньому опалюватися автономно, але де брати гроші на котли?» — розмірковує  жителька Ізюму Галина.

«Десять котелень з 22-х змогли відновити в Ізюмі після деокупації — більше, ніж планували. Є таке, що подаємо тепло в один чи два вцілілі під’їзди, — розповідає секретар Ізюмської міськради Костянтин Петров. — Приватний сектор більш-менш нормально, там є і газ, і електрика, і вода, а з багатоповерхівок звертаються і за буржуйками, і за електрообігрівачами, за ковдрами, пледами, тим, що дало змогу цей зимовий період пережити».

Спецпроєкт «Про головне. Уроки виживання» ілюструє труднощі та винахідливість людей, які виживають в зимовий період  повномасштабного вторгнення та можуть бути прикладом стійкості, витримки, взаємопідтримки чи боротьби з бездіяльністю чиновників. 

Нагадаємо, FM-частоти Суспільного Мовлення на Харківщині: 

  • Українське Радіо 

м. Харків — 106,1 FM

смт Великий Бурлук — 105,4 FM

смт Зачепилівка — 103,7 FM

смт Кегичівка — 104,3 FM

м. Ізюм — 102,5 FM

смт Краснокутськ — 91,5 FM

м. Красноград — 107,6 FM

м. Лозова — 106,3 FM

м. Первомайський — 102,6 FM

м. Вовчанськ — 90,2 FM

  • Радіо Промінь

м. Харків —  100,5 FM

смт Зачепилівка —  91,3 FM

смт Кегичівка —  87,7 FM

м. Красноград — 100,4 FM

  • Радіо Культура

м. Харків — 91,6 FM

м. Зміїв — 103,3 FM

Оперативні новини від Суспільне Харків у соцмережах:

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах