UA: ХАРКІВ - інформаційний партнер фестивалю “День музики”

UA: ХАРКІВ - інформаційний партнер фестивалю “День музики”

14 чер. 2019

21 червня у Харкові відбуватиметься фестиваль “День музики”. Суспільний мовник UA: ХАРКІВ став інформаційним партнером події.

"День музики — це те партнерство, яке в останню чергу “за службовим обов’язком”, а в першу чергу — з професійного та навіть споживацького інтересу. Ми як Суспільне зацікавлені, щоби подій такого рівня ставало якомога більше: це змінює і ландшафт навколо нас, і наповнення наших ефірів", коментує продюсерка філії Суспільного UA: ХАРКІВ Ганна Силаєва.

Фестиваль “День музики” був задуманий 2014 року як подія, що може об’єднати суспільство і підтримати мирне життя. У день фестивалю мешканці міста можуть спілкуватися одне з одним, бачити одне одного і налагоджувати зв’язки.

Цьогоріч фестиваль відбувається вже вшосте і головна мета, за словами організаторів, залишається актуальною, адже в період між президентськими й парламентськими виборами градус напруги в суспільстві дуже високий, а культура це те, що “зшиває країну”.

Традиційно під час фестивалю на майданчиках просто неба виступають інструменталісти й вокалісти різних стилів і напрямків від аматорів до професіоналів, від учнів музичних шкіл до академічних музикантів.

"Протягом тижня ми працюватимемо на майданчиках, де йтиме підготовка та  проходитимуть репетиції до Дня музики. Наша мета — познайомити глядачів з харківськими музикантами, колективами, які приїдуть з інших міст. Ми прагнемо,  щоб більше людей зацікавилось Днем музики в Харкові", розповіла шеф-редакторка "Твого ранку" Тетяна Медяник.

Серед новинок цьогорічного фесту розширення географії. До традиційних локацій у середмісті додаються спальні райони Харкова (Нові дома, Одеська, Олексіївка, Павлове поле, Салтівка, Холодна гора, ХТЗ). А поряд із харківськими музикантами виступатимуть артисти з Дніпра, Києва, Краматорська, Львова, Одеси тощо. Загалом буде задіяно більше 50 майданчиків, на яких працюватимуть близько 150 музикантів.

Про все це глядачам UA: ХАРКІВ розповіли в “Темі дня” організатори директор фестивалю Олексій Мащиць та PR-директорка фестивалю Аліна Ханбабаєва.

Дуже важливо, що люди дивляться, що насправді в місті відбувається. І з’являється якась причина піти в те місце, куди ти раніше не ходив. Піти подивитися на католицький собор, наприклад. Або відвідати якийсь клуб. Не всі ходять до клубів, не всі ходять в оперу, не всі слухають музикантів на вулиці. І до цього всього ще додаються різні дитячі художні студії, різні громадські організації, які показують, що вони роблять. Тому це, власне, такий день, коли ти можеш побачити, чим живе місто”, сказала Аліна Ханбабаєва.

Більше подробиць про фестиваль - у записі “Теми дня” на YouTube-каналі UA: ХАРКІВ.

А також у випусках програми “Твій ранок”, що відбудуться цього тижня.