Кримські політв’язні після російського полону: «Кримське питання» на Суспільному

Кримські політв’язні після російського полону: «Кримське питання» на Суспільному

14 лип. 2023

Як держава підтримує кримських політв’язнів, які повернулися з російського полону в Україну, та їхні родини? Якої допомоги потребують ті, хто вийшов з російських в’язниць після незаконних вироків, та як має відбуватися їхня реінтеграція у суспільство — дивіться 15 липня о 21:00 у новому випуску проєкту «Кримське питання» на місцевих каналах Суспільного Мовлення (Суспільне Харків, Суспільне Дніпро, Суспільне Черкаси, Суспільне Кропивницький, Суспільне Хмельницький тощо) та на платформах Суспільне Крим

Читайте також: Фільм «Крим. Звільнення» — цієї неділі на місцевих каналах Суспільного

180 політвʼязнів утримують на території Криму чи на території рф. 116 з них — це кримські татари. Серед ув’язнених — багатодітні батьки, люди з тяжкими захворюваннями, правозахисники та громадські журналісти. Після незаконних судилищ окупанти не залишають політв’язнів у Криму — часто їх депортують до віддалених регіонів росії. 

Про наслідки полону, підтримку сімей бранців і про те, яким має бути психологічне й фізичне відновлення після звільнення з російських в’язниць, ведуча проєкту Олеся Вакуленко запитає у гостей «Кримського питання»:

  • Ельвіна Кадирова, представника Уповноваженого з прав жителів АР Крим та м. Севастополя;
  • Миколу Шиптура, першого політвʼязня Кремля (2014-2023);
  • Андрія Захтея, політвʼязня (2016-2023); 
  • Ігоря Котелянця, очільника ГО «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля».

Гості програми поділяться порадами, які допоможуть адаптуватися тим, хто вже вийшов з полону і вчиться жити в мирному житті, поміркують, чому важливо, переосмислити підходи до відновлення українських громадян після жахіть, які вчиняє над ними країна-окупант. 

Дивіться онлайн випуск «Кримського питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах: