Суспільне — інформаційний партнер Бієнале молодого мистецтва в Харкові

Суспільне — інформаційний партнер Бієнале молодого мистецтва в Харкові

7 сер. 2019

Із 17 вересня до 31 жовтня у Харкові відбуватиметься друга національна Бієнале молодого мистецтва, мапа якої охопить 15 локацій. Суспільний мовник України став інформаційним партнером події.

Бієнале молодого мистецтва — одна з найбільших мистецьких подій в Україні, що покликана продемонструвати стан сучасного українського мистецтва, порушити актуальні для суспільства проблеми й теми.

Участь в основній програмі беруть 45 художніх проєктів з усієї України. Їх за опен-колом відбирала кураторська група: Дарина Скринник-Миська, Анастасія Євсєєва (Львів) і Борис Філоненко (Харків). 

Головними виставковими майданчиками стануть конструктивістська будівля готелю "Харків" (другий і третій поверхи старого корпусу, які не використовувалися майже десять років) та центр сучасного мистецтва "ЄрміловЦентр".

У готелі "Харків"

Проєкти з основної програми також буде представлено в ботсаду Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна та його обсерваторії, Харківському художньому музеї, ЛітМузеї, Держпромі й вуличному просторі міста. 

Ботанічний сад та обсерваторія Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна

Ще кілька інституцій прийматимуть проєкти з паралельної, дитячої та освітньої програм події.

Цьогорічна тема бієнале — "Здається, я заходжу в наш сад". За словами організаторів, мапа заходу є метафорою ботанічного саду. Більшість просторів, задіяних у бієнале, ще не використовувалася для проєктів сучасного мистецтва. Організатори відзначають, що в такий спосіб намагаються проговорити проблему нестачі в Харкові майданчиків для мистецьких проєктів, а також допомогти культурним та освітнім інституціям знайти нові ідеї для розвитку.

Докладніше — на фейсбук-сторінці Бієнале молодого мистецтва.

 

Бієнале молодого мистецтва заснована Міністерством культури України та реалізується за підтримки Українського культурного фонду.