«Кримське питання» на Суспільному: як росіяни крадуть культурну спадщину України

«Кримське питання» на Суспільному: як росіяни крадуть культурну спадщину України

10 лис. 2023

З 2014 року росія не тільки відбирає українські землі, а й масово викрадає культурні цінності. Пограбовані музеї, зруйновані пам’ятки археології, вивезені артефакти — це знищення української ідентичності. Про те, як і чому росіяни крадуть культурну спадщину України, говоритимемо у новому випуску проєкту Суспільного «Кримське питання»:

Читайте також: «Снігурівка. Крізь окупацію»: спецпроєкт Суспільне Миколаїв до річниці звільнення міста

Як можна повернути артефакти до України, які  прецеденти вже є та як можна знайти вкрадені експонати — ведуча проєкту Олеся Вакуленко з’ясовуватиме з гостями програми:

  • Вʼячеславом Барановим, науковим співробітником Інституту археології НАН України;
  • Олексієм Дідуком, старшим детективом Головного підрозділу детективів БЕБ України;
  • Денисом Яшним, кандидатом історичних наук, експертом ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень»;
  • Інною Гадзинською, редакторкою, журналісткою Texty.org.ua.

Дивіться «Кримське питання» онлайн на сайтах національної мережі місцевих телеканалів Суспільного або у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Токшоу «Кримське питання» виходить на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на Суспільне Крим. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти з життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи розв’язання проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команда Суспільне Крим та місцеві команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір  Суспільне Харків можна дивитись онлайн.  Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах: