Дивіться на Суспільному «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

Дивіться на Суспільному «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

15 лис. 2023

 16 листопада щобудня о 16:00 на місцевих каналах Суспільного Мовлення (Суспільне Черкаси, Суспільне Харків, Суспільне Ужгород тощо) дивіться прем’єру проєкту «Сімейний курс» від просвітницької ініціативи «Як не стати овочем» та психологині Катерини Гольцберг. До телеефіру підготували 30 серій проєкту з інформаційної гігієни, автори заохочують до сімейного перегляду і спільного обговорення відео батьками й дітьми.

Читайте також: Представниці Суспільного здобули журналістську премію «25 до 25: молоді та зухвалі»

«“Сімейний курс” з інформаційної гігієни — це саме той контент, який відповідає цінностям Суспільного. Розвиток критичного мислення є одним із наших завдань. Потік інформації надзвичайно щільний, в умовах гібридної війни життєво важливо спочатку аналізувати новину, а потім реагувати на неї. Проєкт Оксани Мороз та Катерини Гольцберг викликає довіру в нашої команди, тому ми ділимося ним з телеаудиторією Суспільного», — зазначає виконавча продюсерка «Продюсерського центру» регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

У відео розповідають про медіа, пояснюють роботу маніпуляторів і дають рекомендації, як не потрапити до них «на гачок». Також автори діляться додатковими матеріалами: фільмами, добірками ігор та вправами.

«Якщо у вас є запит “Як пояснити, чому НЕ варто пересилати повідомлення “Завтра Вайбер буде платним”, проходити тести “Який я святий”, слухати “експерта Х” і т.д. — ці відео для вас», — анонсувала проєкт засновниця ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз

Читайте також: Родіон Кочубей: З початку вторгнення Суспільне підтримують міжнародні партнери

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.