Про рішення суду в Гаазі щодо росії — у «Кримському питанні» на Суспільному

Про рішення суду в Гаазі щодо росії — у «Кримському питанні» на Суспільному

9 лют. 2024

Міжнародний суд ООН у Гаазі оголосив рішення у справі, в якій Україна звинуватила росію в порушенні двох міжнародних конвенцій: про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. У новому випуску «Кримського питання» на Суспільному з’ясуємо, яку частину позову задовольнив суд та що це дає Україні. Вмикайте Суспільне і приєднуйтесь до розмови:

Читайте також: Підтримувати Суспільне — народні депутати про роботу мовника

Ведуча проєкту «Кримське питання» Олеся Вакуленко з гостями студії говоритиме про те, яких порушень з боку росії стосується позов, чи змогла Україна довести, що росія порушувала права українців і кримських татар на основі їхньої національності та чому відкинули більшість звинувачень проти росії.

Спікери:

  • Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи;
  • Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Дивіться «Кримське питання» онлайн на сайтах національної мережі місцевих телеканалів Суспільного або у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

Нагадаємо, телеефір  Суспільне Харків можна дивитись онлайн.  Оперативні новини від Суспільне Харків шукайте на діджитал-платформах: