На донати з Нацвідбору: Суспільне та Фонд Сергія Притули передали обладнання на розмінування Харківщини

На донати з Нацвідбору: Суспільне та Фонд Сергія Притули передали обладнання на розмінування Харківщини

18 бер. 2024

Суспільне Мовлення спільно з Благодійним фондом Сергія Притули передали Державній спеціальній службі транспорту обладнання для мобільних груп гуманітарного розмінування, придбане завдяки донатам глядачів Національного відбору на Євробачення-2024. 

Читайте також: Організатори Євробачення-2024 оголосили про зміни в правилах конкурсу

Всього у межах фіналу Нацвідбору було акумульовано 2 381 837 грн — понад 37 000 глядачів перейшли за QR-кодом, розміщеним на екрані, та долучилися до збору на розмінування Харківщини. Цим коштом було придбано:

  • 19 підривних машинок «Вихор» на суму 371 837,87 грн;  
  • 70 металодетекторів Gauss MD у повній комплектації на суму 2 010 000,00 грн.

При передачі обладнання були присутні Сергій Притула, голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська, заступник Голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, генерал-майор Сергій Затолокін.

«За час повномасштабної війни Суспільне Мовлення вже двічі проводило Національний відбір на Євробачення. Ми прагнемо показувати на всю Україну та за її межі стійкість нашої культури, яка продовжує розвиватися попри війну. Зокрема тому цього року Національний відбір транслювався і на офіційному міжнародному ютуб-каналі Євробачення, де його переглянуло близько пів мільйона глядачів з різних країн світу. 

Розуміючи високий інтерес та міжнародне охоплення Нацвідбору, ми вважали важливим об’єднати його глядачів навколо спільної справи — наближення перемоги України. Для нас є цінною співпраця з одним з облич Нацвідбору, Сергієм Притулою, активна волонтерська діяльність якого якраз і покликана наближати нашу перемогу у війні. Радіємо, що в результаті цієї співпраці й завдяки активній участі українських та іноземних глядачів було зібрано кошти, за які Фонд Сергія Притули закупив обладнання, яке допоможе розміновувати наші землі, щоб якнайшвидше ми могли повернутися до благополучного життя, на яке заслуговує кожен українець. 

Дякуємо кожному, хто долучився до збору, дякуємо Сергію з командою за придбане обладнання, дякуємо Державній спеціальній службі транспорту за вашу працю. Сподіваємося, що придбане обладнання буде корисним. Слава Україні!» — коментує голова делегації України на Євробаченні Оксана Скибінська.

68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Півфінали Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня.

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil виступлять із піснею «Teresa & Maria» у першій частині першого півфіналу, 7 травня. Порядок виступу ​​визначило жеребкування півфіналів Євробачення-2024

Суспільне Культура та Радіо Промінь — офіційні медіапартнери Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2024.