Суспільний мовник Харківщини готує до Дня Гідності тематичні сюжети та ефіри

Суспільний мовник Харківщини готує до Дня Гідності тематичні сюжети та ефіри

20 лис. 2019

В День Гідності та Свободи, який Україна відмічає 21 листопада, в ефірі UA: ХАРКІВ покажуть тематичні сюжети, інформаційні блоки, та обговорюватиме події революційної осені 2013 року з учасниками Майдану. 

Тематичні сюжети з`являться в телеефірі UA: ХАРКІВ з самого ранку. Перший інформаційний блок, присвячений подіям Майдану, вийде в ранковому шоу. В ранковій програмі новин покажуть сюжет про харків’янина Андрія Бесараба. Довгий час він перебував у російському полоні, нещодавно був звільнений, та повернувся у рідне місто . Його переживання та спогади часів, прожитих в ворожому полоні лягли в основу його книги. Саме ця збірка і буде вперше представлена глядачам в ефірі UA: ХАРКІВ. Поки що ні назва, ні інші подробиці щодо книги, написаної військовополоненим Андрієм Бесарабом не розкриваються. 

Протягом дня на UA: ХАРКІВ трьома блоками вийде спецпроєкт до Дня Гідності та Свободи від UA: ПЕРШИЙ. Перше пряме включення розпочнеться о 9:30, друге — о 13:10, а третє — о 15:10.

Ведучі спецпроєкту Єлизавета Цареградська та Данило Мокрик поговорять із гостями студії про три революції, які відбулися на майдані Незалежності: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.

Спецпроєкт транслюватимуть із Будинку профспілок із панорамою на Хрещатик та майдан Незалежності. Гостями студії будуть: учасник трьох революцій Олесь Доній, кінорежисер Олесь Санін, журналіст Богдан Кутєпов та інші. Також ведучі поспілкуються з операторами, чиї кадри викупив Netflix для фільму «Зима у вогні».

Подіям Майдану буде присвячена і програма «Тема дня», що вийде в ефірі UA: ХАРКІВ о 19:45. До розмови про революційні події української історії гостем студії запрошений Ігор Балута. Він був учасником революцій 2003 та 2013-2014 років, а після Майдану очолив Харківську ОДА. Чим відрізняються Помаранчева та Революція Гідності, яка різниця між революцією, переворотом та громадським бунтом, що очікувалось і що вдалося – про це піде мова в «Темі дня», присвяченій Дню Гідності і Свободи.