Сергій Жадан презентує дві нові книги в прямому ефірі UA: ХАРКІВ

Сергій Жадан презентує дві нові книги в прямому ефірі UA: ХАРКІВ

13 кві. 2020

16 квітня о 21:00 у прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА та UA: ХАРКІВ культовий український поет Сергій Жадан презентує дві свої книги — поетичну збірку «Список кораблів» та п’єсу «Хлібне перемир’я».

А вже о 22:00 презентація продовжиться в інтерактивному режимі на фейсбук-сторінці UA: КУЛЬТУРАСергій Жадан відповідатиме на запитання користувачів. 

«Список кораблів» — це «шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Мабуть, найінтимніша й найболючіша книга автора».

«Для мене ця книжка цілісна й дуже особиста. Там є перша частина, у якій історії пов’язані з моїми спогадами про кінець ХХ століття. Це Донбас кінця 80-х років. Так само «Список кораблів» — список людей, яких уже немає, ціле покоління, яке вже зникло… Це все батьки моїх однолітків. Це усвідомлення, що покоління, яке відділяло нас від смерті, воно відійшло. І тепер нас від нашого майбутнього ніхто не заступає своїми силуетами. І це усвідомлення не лише печальне, воно сповнене великої любові, вдячності й розуміння дотичності до цього покоління», — розповів Сергій Жадан.

Події «Хлібного перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Це історія однієї смерті, «яка поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів».

Долучайтеся й не пропустіть нагоди поспілкуватися з улюбленим письменником.