Суспільний мовник шукає ведучих для міжрегіонального ранкового шоу

Суспільний мовник шукає ведучих для міжрегіонального ранкового шоу

12 тра. 2020

2 травня стартує відбір ведучих ранкового шоу регіонального мовлення Суспільного. Аби взяти участь, потрібно до 17 травня заповнити анкету за посиланням.

Найкращих кандидатів запросять на кастинг, на якому оберуть 4 переможців. Вони стануть ведучими нового інформаційно-розважального регіонального ранкового шоу Суспільного.

Читайте також: Суспільні мовники серед лідерів за довірою в Європі — дослідження ЄМС

Які вимоги до кандидатів?

Ведучі обов’язково повинні знати українську мову й мати повну вищу освіту.

«Ми чекаємо освічених і творчих фахівців, які люблять свою справу. Кандидат має знати стандарти журналістики й дотримуватися їх в ефірі, серед базових навичок: посилання на джерело одразу після повідомлення певної інформації, чітке, зрозуміле для глядача відокремлення фактів від думок та оцінок спікерів, — розповіла менеджерка дирекції регіонального мовлення Ірина Цибух. — Безперечно, кандидат на посаду ведучого має поділяти цінності Суспільного, працювати в команді відповідно до них. І насамкінець — креативність, ми б хотіли, щоб кандидат міг, наприклад, пояснити десятирічній дитині, що таке ДБР і навіщо воно, а вісімдесятирічній бабусі — як налаштувати свій акаунт у фейсбуці».

Яким буде ранкове шоу?

Команда Суспільного готує новий для України формат ранкового шоу.

«Ми готуємо до запуску великий міжрегіональний «Ранок» України, де сімдесят відсотків контенту про регіони й створено в регіонах. Це інформаційно-пізнавальний проєкт про людей, їхні історії успіху, із включеннями з місця подій, розповідями, чим живе й славиться кожен край. Жоден канал не може такого — в одній програмі показати всю країну», — прокоментував виконавчий продюсер проєкту Володимир Ладижець.

Над ранковим шоу працюватимуть 23 спеціальних кореспонденти та 23 відеографи з усіх регіонів України, а спільна трансляція відбуватиметься щоранку в будні з нової студії в телецентрі «Олівець». Забезпечуватиме ефір і поширюватиме сигнал на єдиній міжрегіональній платформі Суспільного команда UA: КИЇВ.

Як зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей, нове ранкове шоу планують запустити в липні.

«У нас важлива, амбітна мета — згуртувати всі регіони довкола викликів і досягнень країни, показати її потенціал та багатогранність. І ми зробимо це, розкриваючи історії людей», — наголосила Марія Фрей.

Нагадаємо, під час карантину філії Суспільного змінили свою роботу і працюють як єдина міжрегіональна платформа.