«Виборчий округ. Місцеві» на UA: ХАРКІВ: підсумки проєкту

«Виборчий округ. Місцеві» на UA: ХАРКІВ: підсумки проєкту

23 жов. 2020

З 7 по 22 жовтня в ефірі Суспільного мовника Харкова виходила програма «Виборчий округ. Місцеві», мета якої —  познайомити виборців із кандидатами та політичними партіями, що йдуть на місцеві вибори. За цей час вийшло 12 епізодів проєкту, в яких взяли участь кандидати у депутати  місцевих рад та на посаду міського голови Харкова та ключових міст регіону.  

Підбиваючи підсумки програми  «Виборчий округ. Місцеві», продюсерка Харківської філії Суспільного Ганна Сілаєва підкреслила низьку явку кандидатів. Але незважаючи на це, керівниця філії вважає  сезон-2020 для «Виборчого округу» на Суспільному успішним.  

«Навіть попри низьку «явку» кандидатів, ми вважаємо сезон-2020 для «Виборчого округу» на Суспільному успішним. Зрештою, ігнорування або відмова від участі — це також сигнал виборцям»,  — сказала Ганна Сілаєва.

За словами продюсерки, через карантин філія не мала змоги запрошувати у студію представників усіх політичних сил.

«Через карантин і обмежені ресурси до телевізійної студії ми не могли запрошувати представників усіх політичних сил: нам важливо було представити жителям області принаймні ті, які мають найбільше шансів бути в місцевих радах наступного скликання.  Але до радіоетеру, в якому мова йшла про районні ради, ми запрошували усіх. І все одно — участь брали два, три, максимум чотири опонента. Розуміючи, як важлива динаміка таких «розмовних» етерів, ми зробили формат максимально різноманітним, а ведучі не давали кандидатам відхилятися від теми» , — розповіла Ганна Сілаєва.

А найкращим визнанням вона вважає один із відгуків, залишений глядачем на YouTube-каналі філії:  

«Найкраще визнання для нас — це глядацький відгук під трансляцією на YouTube-каналі, хоча він адресований не Суспільному: «Україні потрібна культура дебатів. Повага кандидатам, які прийшли».

Кожний випуск програми «Виборчий округ. Місцеві» складався із п’яти блоків: візитка, аналіз програм, виклики регіону, блок питань від мешканців і питань до опонентів.

Найрейтинговішим відповідно до кількості одночасних переглядів на YouTube став випуск, присвячений кандидатам на посаду міського голови Харкова, в якому взяли участь Олександра Нарижна, яка висувається від партії «Голос» та Ігор Черняк, висуванець від блоку Світличної «Разом!».

В своїх випусках проєкт  «Виборчий округ. Місцеві» на UA: ХАРКІВ знайомив глядачів з кандидатами до Богодухівської, Ізюмської, Красноградскьої, Куп’янської, Чугуївскої, Лозівської районних рад.  Спілкуванню з претендентами до складу Харківської обласної ради були присвячені відразу два випуска проєкту.   

Переглянути усі випуски програми «Виборчий округ. Місцеві» на UA: ХАРКІВ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проект регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборчих посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці мають змогу розібратися з програмою кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

Дивитися ефір UA: ХАРКІВ в режимі онлайн можна на сайті філії, на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Суспільне Харків.