Директора теруправління ДБР, яке курує Харквіщину, звільнили (оновлено)

10:50, 29 тра. 2019
 
Директора теруправління ДБР, яке курує Харквіщину, звільнили  (оновлено)

Директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, Володимира Тимошка звільнили з посади.

Цю інформацію підтвердив кореспондентам UA: Харків сам Тимошко.

За його словами, у вівторок, 28 травня, йому повідомили про те, що з’явився відповідний наказ про його звільнення.

«Директор ДБР повідомив мене, що 28 травня 2019 року я буду звільнений з посади на підставі «невідповідності займаній посаді та недостатньої професійності». Для мене виявилось відкриттям, що організація роботи «з нуля» — це непрофесійно. Налагоджена робота — це непрофесійно. Реалізаціі у кримінальних провадженнях з ознаками корупції — це непрофесійно», — розповів Володимир Тимошко.

Тимошко додав, що нині перебуває на лікарняному і особисто документ про звільнення ще не бачив.

«Жодних обґрунтованих підстав для вказаного рішення немає, і воно повністю суперечить чинному законодавству. А саме: не погоджено із заступниками директора, ухвалено без подання конкурсної комісії, не має жодного, хоч трохи логічного, обґрунтування, окрім «я так хочу» з боку директора ДБР», — каже Тимошко.

Свою позицію щодо підстав, які зазначені у наказі про звільнення, Володимир Тимошко пообіцяв надати пізніше, коли ознайомиться з оригіналом документу.

Речниця ДБР Анжеліка Іванова у коментарі UA: Харків сказала: директор бюро Роман Труба вирішив звільнити Тимошко з посади по закінченню випробовувального терміну. Чи продовжуватиме Тимошко роботу на іншій посаді, речниця зараз не уточнює.

«Скрізь приймаються рішення по завершенню випробовувального терміну залишати людину на роботі або з нею прощатися. Відповідно, такі кадрові рішення були прийняті директором ДБР. Вони абсолютно не є сенсаційними або резонансними — це просто нормальний процес кадровий, внутрішній, який відбувається в бюро», — каже Іванова.

Державне бюро розслідувань, яке розташоване у Полтаві, підпорядковує Харківську, Полтавську та Сумську області. Слідчі ДБР рослідують справи, пов’язані зі злочинами у сфері службової діяльності та корупції, а також злочини, вчинені посадовими особами, військовими та суддями.

Фото: Володимир Тимошко / Facebook