Справа про аварію на Салтівському шосе: суд відмовився позбавити екс-прокурора права керувати авто

19:43, 12 лип. 2019
 
Справа про аварію на Салтівському шосе: суд відмовився позбавити екс-прокурора права керувати авто

Московський райсуд відмовився позбавити екс-прокурора Максима Марченка права керувати машиною. Марченко підозрюваний у справі про аварію, в якій загинули двоє братів. Сьогодні відбулося підготовче засідання у справі.

До суду прийшли рідні загиблих чоловіків.

«Ми втратили двох. 10 років, щоб він сидів у в’язниці й не менше 10 років», — говорить Ольга Шатохіна. В аварії загинув її чоловік.

ДТП сталася 22 жовтня 2017 на Салтівському шосе. Там зіткнулися BMW та Славута. У Славуті були 2 чоловіків. Водій помер за тиждень, ще за чотири дні не стало й пасажира. За кермом іномарки був колишній співробітник прокуратури Максим Марченко. За версією слідства, Водій BMW зняв номери з машини й до приїзду поліції втік. Його затримали, взяли під варту, пізніше Марченко вийшов під заставу.

Навесні цього року справу почали слухати від початку. Потерпілі заявили про відвід попередньому судді. Сьогодні їхній представник Євген Самойлов озвучує шість клопотань, просить проводити засідання щотижня, допитати підозрюваного на поліграфі, залучили співвідповідачем його дружину, провести експертизу, щоб визначити моральну шкоду потерпілим, арештувати авто підозрюваного, та позбавити його водійських прав:

«Потерпілі просять тимчасово обмежити користування спеціальним правом, а саме правом керування транспортним засобом терміном на два місяці Марченка Максима Юрійовича».

«Ми всі учасники дорожнього руху і ви, й ми, й наші діти, ми всі ходимо цими дорогами. Хто знає, що може трапитись найближчим часом. Ми, як учасники дорожнього руху, хочемо, щоб клопотання було задоволено і він був позбавлений права керувати автомобілем», — каже Ольга Шатохіна.

«Ця людина не може керувати транспортним засобом. Він дозволяє собі піддавати небезпеці життя інших людей. Безпосередньо, вбив мого батька, мого хрещеного вбив», — додає Анастасія Шатохіна.

Сам Максим Марченко клопотання називає необґрунтованими:

«Я вважаю клопотання не об’єктивним, потерпілі допускають припущення, висловлюють своє припущення, стосовно обставин даної справи й інших доказів не було надано, стосовно позбавлення мене спеціального права».

Що сталося в день аварії, підозрюваний не говорить:

«Приходьте на наступні засідання і коли буде відповідна стадія процесу, ви мою позицію вислухаєте».

За 2 години суддя оголошує рішення: права керування Марченка не позбавляють. Експертизу на поліграфі суд вважає передчасною. А питання про визначення шкоди експертами — задоволеним попередньою суддею. Засідання суд призначатиме з урахуванням розкладу. Наступне відбудеться за місяць, 13 серпня. Тоді мають зачитати обвинувальний акт.