«Є кращі?»: Зеленський не планує міняти Світличну на посаді

19:34, 17 лип. 2019
 
«Є кращі?»: Зеленський не планує міняти Світличну на посаді

Президент України Володимир Зеленський не звільнятиме голову Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну. Про це голова держави розповів журналістам після наради, яку він провів у Харкові сьогодні, 17 липня. Далі пряма мова:

— Чи плануєте змінювати голову ХОДА?

— Дивіться, ми шукаємо в кожній області адекватних менеджерів. Я знаю, що підіймалось питання пана Слюсарева. Хтось мені казав. Але це хтось запускав, ну я не знаю, з локального штабу запускав цю інформацію. Може, я не знаю. Дивіться, я не розглядав цю людину на цю посаду.

— А кого ви розглядали?

— Нікого ще. 

— Не плануєте змінювати?

— Ні. Чому? Я не бачу менеджерів. Є кращі? Треба ж бачити всі прізвища. Треба бачити рейтинг підтримки. Треба говорити в області, яка підтримка..

 

Нагадаємо, 10 червня Володимир Зеленський заявив, що всі губернатори мають бути звільнені. Він вже призначив 18 нових голів адміністрацій. Сьогодні, 17 липня, під час робочої поїздки на Миколаївщину, Зеленський наказав написати заяву про звільнення в. о. голови Миколаївської ОДА В’ячеславу Боні. 

За Законом України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету міністрів на строк повноважень глави держави.