Розгляд справи про ДТП із двома загиблими за участі екс-прокурора відклали до жовтня

12:45, 13 сер. 2019
 
Розгляд справи про ДТП із двома загиблими за участі екс-прокурора відклали до жовтня

Сьогодні на засіданні прокурор Валерій Бухан мав зачитати обвинувальний акт. Засідання перенесли через те, що суддя Ірина Букреєва перебуває у нарадчій кімнаті, повідомив представник потерпілих Євген Самойлов.

«Потерпілі неодноразово подавали клопотання, щоб цю справу розглядали щотижня. Суддя це клопотання відхилила та задовільнила, вихлодячи з міри завантаженості суду. Такими темпами справу розглядають майже півтора року. Ми вважаємо, що таким чином справу навмисно затягують», — говорить Самойов. 

Коментувати перерву у справі на два місяці прокурор Бухан відмовився. 

«Прокурором планувалося зачитати обвинувальний акт, після чого почати дослыдження доказыв у даному кримінальному провадженні. Однак, у зв’язку із перебуванням судді у нарадчій кімнаті, судовий розгляд не відбувся. Наша позиція — якнайшвидше завершити судовий розгляд зазначеного кримінального провадження. Однак, на даний час ми його навіть ще не розпочали», — сказав Бухан. 

Наступне засідання призначили на 7 жовтня. 

Нагадаємо, ДТП сталася 22 жовтня 2017 на Салтівському шосе. Там зіткнулися BMW та Славута. У Славуті були 2 чоловіків. Водій помер за тиждень, ще за чотири дні не стало й пасажира. За кермом іномарки був колишній співробітник прокуратури Максим Марченко. За версією слідства, Водій BMW зняв номери з машини й до приїзду поліції втік. Його затримали, взяли під варту, пізніше Марченко вийшов під заставу.

Навесні цього року справу почали слухати від початку. Потерпілі заявили про відвід попередньому судді. Минулого засідання суд відмовився позбавити екс-прокурора права керувати авто.