Суд об’єднав 5 позовів проти повернення проспекту імені Жукова в одне провадження

14:18, 14 сер. 2019
 
Суд об’єднав 5 позовів проти повернення проспекту імені Жукова в одне провадження

Харківський окружний адміністративний суд об’єднав в одне провадження 5 позовів проти перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова.

Про це розповів депутат Харківської міськради Ігор Черняк. Він - один з позивачів. Ще по одному позову подали політичні партії «Демократична Сокира», «Свобода», «Солідарність» та народний депутат України Андрій Білецький.

5 проваджень об’єднали через ухвалу суду підписану суддею окружного адмінсуду Олександром Тітовим від 30 липня. У ній йдеться: «розгляд справи продовжити у режимі спрощеного позовного провадження без проведення судових засідань за участі представників сторін». За законом спрощене судове засідання суд може призначити, якщо справа не має суспільного резонансу, говорить Черняк.

За його словами, у вівторок, 13 серпня, він разом із депутатом Харківської облради Дмитром Булахом подав до суду клопотання про розгляд справи за правилами загального провадження.

Нагадаємо, за повернення проспекту Григоренка імені Жукова Харківська міська рада проголосувала 19 червня. Наступного дня рішення офіційно оприлюднили. Через це Український інститут національної пам’яті звернувся до прокуратури, а депутат міськради Ігор Черняк - до поліції. Вони вимагають скасувати та визнати протиправним рішення Харківської міськради.

Фото: Український інститут національної пам’яті

Фото ухвали суду: Facebook / Ігор Черняк