10 років колонії. Апеляційний суд залишив вирок Зайцевій та Дронову без змін

16:22, 14 сер. 2019
 
10 років колонії. Апеляційний суд залишив вирок Зайцевій та Дронову без змін

Рішення зачитав головуючий суддя Володимир Протасов. Колегія відмовила захисникам Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Вирок суду першої інстанції залишається у силі — це по 10 років колонії кожному водію.

Сьогодні захисники обвинувачуваних у справі про аварію на вул. Сумській намагалися оскаржити рішення Київського районного суду. Адвокатка Юлія Плетеньова просила для Олени Зайцевої 5 років умовно. Адвокат Сергій Перепелиця просив скасувати вирок Геннадію Дронову та закрити кримінальне провадження проти нього.

Всі представники потерпілих, які були присутні у залі, висловилися проти задоволення скарг і просили залишити вирок Київського райсуду без змін. На цьому ж наполягав представник прокуратури Харківщини Валерій Бухан

Розгляд апеляційних скарг тривав чотири години. 

Аварія за участі Зайцевої та Дронова сталася у жовтні 2017 року. На перехресті Сумської та Мечникова зіткнулися Volksvagen Touareg та Lexus. Останній викинуло на тротуар, загинули 6 пішоходів. Ще стільки ж людей були травмовані. За версією слідства, водійка Lexus Олена Зайцева виїхала на перехрестя на червоне світло. Водій Volksvagen Геннадій Дронов — рушив на жовтий сигнал світлофору.

Фото: Павло Пахоменко, mediaport.ua