Геннадій Дронов оскаржить свій вирок у Касаційному суді

20:44, 14 сер. 2019
 
Геннадій Дронов оскаржить свій вирок у Касаційному суді

Про це після засідання розповівв захисник Дронова Сергій Перепелиця. Чи оскаржуватиме вирок Зайцева, сама вона не відповіла. Її адвокатка Юлія Плетньова кореспондентам Суспільного сказала, що не коментуватиме цю справу. Сьогодні Харківський апеляційний суд відмовився пом’якшувати покарання для обох водіїв. Вирок суду першої інстанції (по 10 років) лишився у силі. Олена Зайцева і Геннадій Дронов — обвинувачувані у ДТП, в якій загинули шестеро людей. Їхні апеляційні скарги слухали у найбільшому залі суду. 

Прийшла до суду й Оксана Євтєєва. В аварії вона втратила чоловіка та сестру. Сама й нині проходить реабілітацію.

«Ми тут вже другий рік. Я буду ходити на кожне засідання до тих пір, поки не буде визначено, що їй дають 10 років», — сказала Євтєєва. 

5 місяців тому Кийвський районний суд Харкова оголосив вирок: 10 років колннії обом водіям. Захисник Дронова вимагає скасувати вирок своєму підзахисному.

«Ми вважаємо, що тими доказами з першої інстанції неможливо визнати Дронова винним у тих кримінальних правопорушеннях, які йому інкримінуються. Вимагаємо закрити кримінальне провадження відносно Геннадія Дронова. Тобто виправдального вироку? Так», — розповів Перепелиця. 

В своїй апеляційній скарзі адвокатка Зайцевої каже: водійка Lexus потребує лікування.

«Ця особа не може розраховувати на жодне медичне лікування, адже в умовах СІЗО це неможливо. Прошу пом’якшити Зайцевій покарання до 5 років позбавлення волі та заборонити керувати транспортним засобом на 2 роки. Звільнити її від осноного покарання, визначивши випробувальний термін на розсуд суду», — заявила Плетньова. 

«Тобто вона хоче жити, лікуватись, а моє життя? Як мені? Ніхто не знає, що моє життя фактично зруйнували?», — говорить потерпіла у справі Людмила Фабріс.

«Як у цьому випадку можна казати, що навіть 10 років є неправильним покаранням. І що потрібно зменшити його до 5 і в цьому випадку фактично відпустити Зайцеву з судового залу, щоб вона проходила якесь лікування.. Прошу апеляційний суд в задоволенні апеляційної скарги відмовити», — каже  представниця потерпілих Лариса Матвєєва.

Прокурори просять відхилити апеляції водіїв. Колегія йде до нарадчої. Рішення ухвалюють за 40 хвилин: вирок Київського райсуду залишають без змін. Дронов звертається до журналістів.

«Я не прошу для себе поблажливості. Я прошу справедливого рішення суду. На сьогоднішній момент ні я, ні мої адвокати цього справедливого суду не бачать»

Зайцева із журналістами не спілкується.

«Ми вважаємо це рішення абсолютно справедливим. С сьогоднішнього моменту, з моменту оголошення ухвали рішення апеляційного суду вирок вступає в силу», — прокоментувала речниця прокурора області Віта Дубовик.

«Звісно я задоволена рішенням та і іншого я не очікувала, чесно кажучи. Тому що це винуватці і вони мають понести покарання і хоч якось спокУтувати провину», — сказала Людмила Фабріс після засідання. 

За рішенням суду, відшкодувати збитки потерпілим, а це понад 7 мільйонів гривень, водії мають порівну. Чи подаватимуть касацію, захисниця Зайцевої не сказала. Захисник Дронова каже: рішення оскаржать. На це мають 3 місяці.