У Саду Шевченка відкрили фонтан з мавпячим оркестром

18:07, 23 сер. 2019
 
У Саду Шевченка відкрили фонтан з мавпячим оркестром

Фонтан з мавпячим оркестром відкрили сьогодні, 23 серпня, під час святкування Дня міста.

Харків’янин Олександр Усатий каже: мавпячий фонтан у Саду Шевченка побачив вперше.

«Ну мавпи, як мавпи. Що я про них можу сказати. Ну взагалі — не дуже. Мені здається, що це ось значно краще, ніж оце», — розповідає харків’янин.

З онуком до Саду сьогодні прийшла і харків’янка Валентина Галака. Про новий фонтан говорить так: 

«Якщо цей пам’ятник прив’язати до зоопарку — це символічно. Через це моя думка, що це є як початок того, що ми входимо в зоопарк. Нехай вони собі грають».

Про те, що в оновленому зоопарку встановлять фонтан з мавпячим оркестром стало відомо у липні. Відео з’явилося у Telegram-каналі міського голови Геннадія Кернеса. Тиждень тому на фонтані почали монтувати фігури тварин. Тоді перший віце-мер Ігор Терехов розповів: фонтан відкриють на День міста. Цієї середи, на сесії міськради депутат Ігор Черняк просив мера назвати автора проекту. За його словами, у тендері на сайті публічних закупівель Прозоро відсутня інформація про компанію-переможця. Ось що мер відповів:

«Автор цього проекту ті, хто роблять фонтани. Ми приймали це рішення ще при затвердженні бюджету міста Харкова. Він символізує те, що  неподалік знаходиться наш міський зоопарк. І це ніби майданчик перед центральним входом до міського зоопарку».

Скільки витратили на зведення цього фонтану мер не уточнює. Реконструкція усього Саду коштувала близько вісімсот мільйонів гривень. Були укладені три договори з Київською фірмою забудовником «Планета буд», каже представник Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін.

«Останній договір — 51 млн гривень, який мають укласти з цією компанією. Там є фонтан з декоративними елементами, в кількості однієї штуки. Це можна говорити про те, що це — фонтан з мавпами. Але достовірно сказати про це неможливо. Це знає лише замовник», — каже Лісічкін.