Кабмін погодив призначення Світличної на посаду голови Харківської обладміністрації

19:10, 6 вер. 2019
 
Кабмін погодив призначення Світличної на посаду голови Харківської обладміністрації

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Юлії Світличної на посаду голови Харківської обладміністрації. Це підтвердив Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет під час брифінгу після засідання Уряду. Чому саме Світлична, Дубілет не відповів.

«Так, міністри ухвалили проекти рішень Президента України про звільнення (у зв’язку із завершенням повноважень попереднього президента) Юлії Світличної з посади голови Харківської ОДА. І ухвалили відповідний проект рішення Президента про її повторне призначення головою Харківської ОДА» — йдеться на офіційному сайті Кабміну.

Рішення про призначення Світличної тепер має ухвалити президент. 

Юлія Світлична займає посаду голови обласної адміністрації з жовтня 2016 року. Її призначив тодішній президент Петро Порошенко. До цього адміністрацією керував Ігор Райнін. Після звільнення і до травня 2019 Райнін був головою Адміністрації президента Порошенка.

Володимир Зеленський на початку червня заявив, що всі голови облдержадміністрацій мають бути змінені. Своїми указами він звільнив очільників низки адміністрацій в регіонах.

Під час робочої поїздки до Харкова Зеленський сказав, що змінювати Світличну на посаді голови не планує.

«Не знаю. Є кращі? Треба ж бачити всі прізвища. Треба бачити рейтинг підтримки. Треба говорити в області, яка підтримка…» — тоді сказав Зеленський.

У липні Зеленський також звільнив 11 голів районних адміністрацій Харківщини. Відкритого конкурсу кандидатів на посаду голови обладміністрації не проводили.