В мерії відмовилися від позову про заборону KharkivPride

15:15, 9 вер. 2019
 
В мерії відмовилися від позову про заборону KharkivPride

Харківська міська рада не звертатиметься до суду з вимогою обмежити проведення маршу KharkivPride 15 вересня. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив речник мерії Юрій Сидоренко.

Чому в мерії вирішили не позиватися до суду, Сидоренко не відповів:

«Ми не коментуємо це питання. Так вирішили», — сказав речник.

Як розповіла організаторка заходу Анна Шаригіна, сьогодні вони були на зустрічі із першим заступником міського голови Ігорем Тереховим, який повідомив: в мерії вирішили не йти до суду.

Про те, що міська рада через суд проситиме заборонити цей марш у Харкові минулого тижня на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Геннадій Кернес. Чому змінив думку, Кернес у коментарі кореспондентам Суспільного пояснив так:

«Тому що ми бачимо, що це такий захід, якому потрібно забезпечити безпеку. Ми не можемо їм заборонити».

Петиція про заборону марша була опублікована на сайті мерії 12 серпня. Вона набрала 5800 підписів з необхідних 5000 підписів. У відповіді міського голови йшлося: заборонити марш мерія вимагатиме через суд.

5 вересня погоджувальна комісія міської ради просила організаторів 9 акцій, які призначені на 15 вересня, змінити дати акцій та не йти маршем вулицею Сумською. Коли організатори відмовилися, посадовці сказали, що йтимуть до суду.

Фото: Facebook/Sphere, Women Association