У харківському театрі готують балет «Лебедине озеро» на воді

17:02, 11 вер. 2019
 
У харківському театрі готують балет «Лебедине озеро» на воді

«Лебедине озеро. Water fantasy» — таку балетну постановку готують артисти театру «СхідOPERA». Хореографічну постановку для харківських танцюристів здійснив французький балетмейстер Йохан Нуса.

Головну жіночу роль у виставі виконуватиму солістка театру Кристина Кадашевич.

«Це дві партії по суті. Це білий та чорний лебідь. Дві протилежності. Білий — чистий, добрий, світлий образ. Чорний — це підступна, зваблива, зла Оділлія. Для мене це буде перший досвід у лебединому озері», — розповіла солістка.

ЇЇ партнер Андрій Козарєзов каже: виконуватиме роль принца Зігфріда втретє.

«У воді такі рухи складніше виконувати, тому що є опір щоб робити стрибки. І підлога слизька. Тобто складно відштовхнутися від підлоги, тому що ми звикли до лінолеуму. Є гарне тертя з підлогою. Можна відштовхнутися, можна обертання зробити. То на воді це все зробити...ну дуже складно», — говорить виконавець головної чоловічої ролі Андрій Козарєзов.

Таку виставу харківській публіці покажуть вперше. Для цього балету на головній сцені оперного театру встановлять басейн, розповідає диригент-постановник Дмитро Морозов.

«На сцені, ось на цьому місці буде встановлений величезний піддон, який буде заповнюватися водою. Він буде і наповнюватися, і потім зливатися вода. І буде підігрівати. Десь наприкінці отам ось — буде встановлена водяна завіса. Так званий водяний екран, з проектуванням світла. І тут буде працювати наш балет. На нашій сцені. Приблизно 100 квадратних метрів. Це через оцю ширину сцени. Технічно дуже складна вистава. Бо якщо тут вода, зрозуміло, у нас тут вологість буде збільшуватись», — каже диригент-постановник.

 

У цьому балеті танцюватимуть 50 артистів, говорить заступник генерального директора «СхідOPERA» Ігор Тулузов:

«Почали підготовку десь наприкінці минулого року. Але технічно ми почали готуватися на початку цього року. Там дуже багато таких технічних вимог, які треба виконувати. Перш за все, це температура води, тому що ви ж розумієте, танцювати у холодній воді десь 15 хвилин — це дуже незручно».

Прем’єру вистави покажуть на початку листопада.