Майже 21 мільйон гривень витратять на реконструкцію Дзеркального струменю

19:30, 11 вер. 2019
 
Майже 21 мільйон гривень витратять на реконструкцію Дзеркального струменю

Дзеркальний струмінь закрили на реконструкцію. Напередодні навколо фонтану звели паркан. Сьогодні, 11 вересня, тут розпочали капітальний ремонт.

Біля фонтану підрядники зварюють металеві конструкції. Керує роботою виконроб Артем Долгих.

«Матеріали ще не привезли. Зараз огороджуємо будівельний майданчик. Будемо реставрувати фасад, замінимо комунікації чаші фонтану. І ще заміна всього благоустрою — мощення, реставрація граніту, підсвітка», — розповідає Долгих.

Реконструкція водограю — планова. Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник ділянки фонтанів Степан Алещенков.

«Фонтан був на підході виходу з ладу. Останній раз труби міняли у 2007 році. За цей час вони дуже зносилися. Зараз проведемо роботи по заміні труб та плитки. Також, ротонду наново пофарбуємо. Там буде нове освітлення», — говорить Алещенков.

Замовником виступив Департамент комунального господарства харківської міської ради. Його директор Олексій Богач вартість та строки робіт не називає. Порадив шукати інформацію на сайті публічних закупівель ProZorro.

 

За даними сайту, відновити фонтан планують за 20 793 062 гривень. Тендер провели в червні. Переможцем стала київська фірма забудовник «Планета Буд», яка раніше ремонтувала Сад Шевченка. Вона знизила початкову вартість на понад мільйон гривень.

Чому обрали цю компанію для проведення робіт, розповідає представник Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко.

«Як тільки підписується договір з компанію, тоді ж підписують додаткову угоду. В ній зовсім інший принцип. Оплата проводиться через 30 днів після підписання кожного поетапного акту виконаних робіт. Тобто, міська рада має змогу регулювати чи коли вона сплатить кошти й чи взагалі сплатить. Ми взагалі не бачимо, для чого це робиться. Міська рада не проводить жодних громадських слухань, не викладає жодних планів, що вона взагалі буде ремонтувати», — говорить Рисенко.

За словами Алещенкова, роботи мають закінчити цього року, до початку холодів.