Пожежа під Чугуєвом: спеціалісти беруть проби повітря, рятувальники задіяли вертоліт

19:19, 11 вер. 2019
 
Пожежа під Чугуєвом: спеціалісти беруть проби повітря, рятувальники задіяли вертоліт

Чи безпечне повітря у населених пунктах поблизу пожежі на торф’яниках, перевірять у найближчі два дні. Про це кореспондентам Суспільного сказав заступник голови Чугуївської райдержадміністрації Григорій Танков.

За його словами, сьогодні аналізи брали на території шкіл селищ Малинівка і Коробочкине. Це населені пункти поблизу осередку вогнища.

«На завтра у нас заплановані проби повітря в Малинівці о 6:00, бо люди скаржаться, що саме о 6:00 повітря задимлене, а близько 10:00 ситуація нормалізується. Звідти о 10:00 вони поїдуть брати аналіз до школи Новопокровки. І післязавтра буде братися аналіз в Есхарі», — сказав Танков.

Сьогодні вдень до гасіння залучили пожежний вертоліт, повідомив Суспільному речник Міністерства оборони у Харківській області Віталій Саранцев.

«Зважаючи на численні скарги місцевих, сьогодні було задіяно вертоліт ДСНС. Все-таки йде дуже велике задимлення, що створює незручності, особливо для дітей, для тих, хто хворий на астму чи інші легеневі захворювання», — зазначив Саранцев.

Нагадаємо, пожежу на полігоні біля села Башкирівка локалізували у вівторок, близько 23.00, наразі там працює інженерна, пожежно-рятувальна техніка і групи саперів.

За словами Саранцев, оскільки полігону 70 років, на глибині  можуть вибухати старі снаряди. Через задимленість заняття у школах скоротили. Уроки тривають з 10.00до 14.00. На запах гару від пожежі скаржаться і жителі Чугуєва, розповіла Чугуєвська міська голова Галина Мінаєва. Заміри щодо наявності вуглекислого газу у повітрі в Чугуєві провели сьогодні, результати стануть відомі пізніше.

Фото: kh.dsns.gov.ua