У харків’янки-візочниці, яка збирала гроші на операцію, викрали 2,5 тисячі доларів

18:13, 18 вер. 2019
 
У харків’янки-візочниці, яка збирала гроші на операцію, викрали 2,5 тисячі доларів

Поліція розшукує чоловіка, який разом з напарником пограбував квартиру на Салтівці. Подільника тиждень тому затримали мешканці будинку, де сталася крадіжка. Чоловік вистрибнув з вікна на другому поверсі та зламав обидві ноги. Потерпіла — харків’янка Ольга Кравцова — каже: понад три роки збирала викрадені кошти на операцію. Їх не знайшли.

«Він розкурочив тут усе. Він шукав, мабуть, цінності. Він дивився навіть ложечки. Знайшов сумку для ноутбука. Вже збирався ноутбук вкладати, планшет», — розповідає потерпіла у справі Ольга Кравцова.

Ольга мешкає у п’ятиповерхівці на Салтівці разом з братом та мамою. Тиждень тому їхню квартиру пограбували.

«Вкрали гроші, які я збирала на операцію — 2,5 тисячі доларів. Ювелірні прикраси, там їх було небагато — ланцюжок з кулончиком, сережки і каблучки», — перераховує потерпіла.

Ольга каже: має інвалідність через генетичну хворобу, яка руйнує суглоби.

«Ніколи такого не було, всі сусіди знають, що в мене в родині троє людей з інвалідністю — нас ніколи не ображали, мені всі допомагають, якщо щось треба. Він зайшов і побачив — і милиці стоять, інвалідну коляску другу мою — і все одно він таке зробив», — розповідає Ольга.

Потерпіла говорить: чоловік вдерся до квартири через вікно на кухні. Вдома нікого не було: «Вікно не зламане, воно було у режимі провітрювання, він сітку витяг і відчинив, заліз якось, не знаю».

Гармидер влаштували у всіх кімнатах, говорить мати Ольги Ніна Кравцова: «Вони і в моїй кімнаті шукали, подивилися, таблетки там кругом, ліки, так витрусили все, що там побачили».

«Його сполохали сусіди — почали дзвонити в двері, кричати, грюкати. Він кинув усі речі, які збирався складати в сумку», — додає Ольга.

Чоловік тікав через вікно. Стрибнув униз та зламав ноги. На землі його і знайшли сусіди. Вони викликали швидку та поліцію. Чоловіка затримали. Він має чотири судимості. Зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Підозру йому оголосили за статтею «замах на крадіжку», говорить речниця поліції Евеліна Черепахіна.

«Слідчо-оперативною групою на місці був виявлений 27-річний, ніде не працюючий, раніш судимий за майнові злочини, чоловік. Зі слів останнього, він, маючи намір на скоєння крадіжки, проник до квартири на другому поверсі вказаного будинку, але помітивши, що його викрито, зробив спробу втекти», — каже Евеліна Черепахіна, речниця Московського відділу поліції Харківщини.

Те, що вкрав гроші, чоловік заперечує.

«Факт викрадення ювелірних виробів підтвердився, вони проходять як речові докази та після того, як будуть проведені усі необхідні слідчі дії, їх повернуть власникам», — говорить Черепахіна.

Ці гроші на операцію для Ольги родина збирала понад три роки. Взимку їй мали встановити ендопротези колінних суглобів, говорить потерпіла.

«Це близько 200 тисяч гривень, 200-230 — це плюс-мінус. Після цієї крадіжки, я звернулася на Facebook — написала і попросила у людей про допомогу, бо моя родина самостійно не зможе справитись», — каже Ольга Кравцова.

За версією слідства, біля будинку на підозрюваного чекав подільник. Його оголосили у розшук. Викрадені гроші не знайшли.