Трьом підозрюваним у сутичках на Римарській обрали запобіжні заходи

18:53, 18 вер. 2019
 
Трьом підозрюваним у сутичках на Римарській обрали запобіжні заходи

У Дзержинському райсуді вибирають запобіжний захід підозрюваним у справі про сутички на Римарській. Усіх трьох підозрюють у нападі на правоохоронців.

До залу з плакатами прийшли близько 30 представників громадських організацій «Фрайкор», «Традиція та порядок», «Павий сектор» та «Національні дружини». Двоє затриманих — з «Фрайкору».

Ростиславові Федорко — 23 роки. Він родом з Івано-Франківщини. Що робив у Харкові — чоловік не говорить. Його захисник перед початком засідання починає читати молитву. Після просить не тримати свого підзахисного за склом. Суд клопотання задовольняє.

Прокурор Дмитро Подвашецький просить арештувати Федорка на час слідства.

«Він не проживає у Харкові та Харківській області, постійного місця проживання немає. Нам відомо, що до цього Федорко переховувався від органу досудового розслідування в іншому місці. А зараз знов вчинив кримінальне правопорушення вже на території міста Харкова. Це є підставою вважати, що перебуваючи не під вартою, він може уникнути участі в слідчих діях, а також впливати на свідків, потерпілого», — говорить Подвашецький.

Захисник Анатолій Тарасенко просить не вибирати жодного запобіжного заходу.

«Немає ніяких відомостей про те, що він знаходиться в розшуку. Немає ніяких відомостей про те, що в нього обраний якийсь запобіжний захід», — говорить Тарасенко.

Підозрюваний Ростислав Федорко свою провину заперечує.

«Вважаю, що підстав для обрання мені запобіжного заходу немає. Я готовий відвідувати слідчі дії та не потребую тримання під вартою», — говорить він.

Запобіжний захід вибирають майже 4 години. Суддя Олексій Шишкін ухвалює — чоловік перебуватиме під вартою 2 місяці без застави. 

Сутички на вулиці Римарській сталися у неділю — після акції «За традиційні сімейні цінності». Це був силовий конфлікт між поліцією та представниками громадської організації «Фрайкор». Проти 2 правоохоронців застосували газові балончики. Один поліцейський отримав опік очей. Тоді до відділу поліції доставили 17 людей. Трьох з них затримали. Їм оголосили підозру за статтею «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». 

Далі запобіжний захід вибирають другому підозрюваному. Це представник громадської організації «Фрайкор» Максим Сахненко. Йому 21, він студент. Прокурорка просить домашній арешт у нічний час, щоб підозрюваний міг ходити на пари. Його адвокат заперечує. 

«Нині немає складу злочину. У нас немає даних про те, що потерпілий отримав якісь ушкодження. Я прошу відмовити у повному обсязі», — говорить Артем Лядов.

Максим Сахненко підозри не визнає. Чи брав участь у бійці та що робив у неділю на Римарській — відповідає так:

«Нічого не можу сказати з цього приводу. Був поблизу, гуляв з друзями. Як забрали до райвідділку? Бризнули в очі газовим балончиком, збили з ніг та повезли», — розповідає Сахненко.

Клопотання прокурора задовольняють. Сахненку призначають нічний домашній арешт з 20:00 до 06:00 — на 2 місяці. Під домашнім арештом на час розслідування справи перебуватиме й третій підозрюваний у справі.