«Мистецтво об’єднує молодь»: виступ оркестру під відкритим небом у Харкові

19:05, 20 вер. 2019
 
«Мистецтво об’єднує молодь»: виступ оркестру під відкритим небом у Харкові

Щорічна акція «Мистецтво об’єднує молодь» 20 вересня розпочалася з виконання гімну «Гаудеамус» солістами харківського театру «СХІД-Опера».

Участь у концерті взяли музиканти молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський» та студенти і випускники Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського. У програмі дев’ять номерів — класичні та сучасні твори, розповідає музикант оркестру Єгор Реммер:

«Програма велика, проте репетирували всього два дні. Тут відкрита місцевість. Акустика сильно відрізняється. Треба щільніше грати. Потрібна, взагалі, підзвучка, по-хорошому. Тут є якісь мікрофончики, проте, звичайно, велика різниця».

Акція проходила просто неба на майданчику біля Північного корпусу університету імені Каразіна. Тут зібралися школярі та студенти харківських вишів. На захід запрошували викладачі, каже студент Університету мистецтв Олексій Шваргунов.

«Сама атмосфера — це досить цікаво. Стільки студентів і музика. Нечасто почуєш симфонічний оркестр на вулиці. Я сам з маленького міста. У нас такі заходи взагалі не проводяться. Дещо подібне для мене і, я думаю, для людей з невеликих міст, це дуже цікаво», — говорить студент Олексій Шваргунов.

Захід започаткували у 2014, розповіла Людмила Бєлова, президентка Харківського університетського консорціуму:

«Ми хотіли зробити такий подарунок Харкову, кожен раз починати навчальний рік з такого чудового концерту. А друга причина, чому народилась ця ідея, це показати харків’янам, показати студентству нашому досягнення молодих, талановитих їх ровесників».