На канатній дорозі у парку Горького пройшли навчання курсантів університету цивільного захисту

17:21, 9 жов. 2019
 
На канатній дорозі у парку Горького пройшли навчання курсантів університету цивільного захисту

Пасажирів знімали з кабінки канатної дороги. Висота атракціону понад 20 метрів.

«Вдягнули на дві руки. Далі середню стягуємо сюди та звичайним карабіном об’єднуємо усі три петлі. Далі безпосередньо за цей карабін рятуємо потерпілих.»

Викладач університету кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Андрій Мельниченко показує спорядження з яким мають спасати людей. Пристрій називає косинкою.

«На даному епізоді була висота 22 метри. Взагалі тут найвища точка це 26 метрів, але ніякої ролі висота не має значення. Також ми рятували з колеса огляду. Також проходили навчання: ми спускали постраждалих з верхньої точки. Це 54 метри. Найвищі кабінки були. Рятували звідти. Ніякого значення не має висота», — каже Андрій Мельниченко.

За сценарієм навчань, сталася аварійна зупинка атракціону. На висоті у кабінках чотири людини. Серед них вагітна дівчина Андрія Мельниченка Катерина.

«Він не перший раз проводить такі рятувальні навчання. Він і з колеса знімав також не один раз, можливо бачили. Звичайно це на день рятівника. Тому я була в ньому на 100 відсотків впевнена і бачила його роботу», — говорить Катерина Різопуло.

Навчання тривали менш як пів години. У них взяли участь викладачі та третьокурсники університету. Спеціальної підготовки не проводили, каже завідувач курсами рятувальної та спеціальної підготовки Сергій Кулаков.

«Неодноразово підіймалися на колесо огляду. Там 54 метри, тут — 22. Там складніше було підійматися по конструкціях. Тут своя специфіка: троси, ви самі розумієте, висота, вітер, вагітні жінки, і так далі», — розповідає Сергій Кулаков, завідувач курсами рятувальної та спеціальної підготовки.

Спостерігали за учасниками навчать першокурсники. За словами Кулакова, їх до висотних робіт допусатять за два роки.