Понад 100 мільйонів витратили комунальники на ремонт харківських тепломереж від початку року

18:33, 9 жов. 2019
 
Понад 100 мільйонів витратили комунальники на ремонт харківських тепломереж від початку року

На вулиці Бакуліна ремонтники «Харківських теплових мереж» працюють тут від учора, міняють частину труби, говорить бригадир Сергій Козій:

«З восьмої години ранку, десь з початку дев’ятої працюємо. Ліквідуємо той дефект, який там утворився під гаражем. Теплотраса ця виходить подає теплоносій. І тут зіпсувалась труба на нерухомій опорі. Ми її замінили. там дванадцять метрів всунули туди нової труби.  Дуже стара труба, навіть діаметрів таких ми зараз не ставимо. Можливо років 15. можливо 20. можливо і більше. На ось такому роботу у повному обсязі це треба напевно годин вісім. Ми ще вчора з обіду тут працювали і не встигли просто. Сьогодні ось дороблюємо, а взагалі годин вісім. Сьогодні, ну можливо ще година-півтори».

Євген Романенко мешкає у будинку на сусідній вулиці. Говорить: цього літа там також ремонтували теплотрасу

«Ось. Ось у цьому я сплю. Тому що холодно. Ну а коли вони там включать, я не знаю. Якщо вони нормально опалюватимуть — то добре. А якщо так, як зараз, воду дають гарячу, а вона тепла», — розповів мешканець будинку по вулиці Космічній.

Про підготовку до опалювального сезону посадовці розповідають сьогодні на виконкомі. На заміну труб тепломереж та їхній ремонт цього року витратили більше ніж 100 мільйонів гривень, каже заступниця директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна:

«Для забезпечення стабільної роботи в зимовий період підготовлено 8 районних котелень, 246 квартальних і локальних котелень. Продовжуються роботи з перекладки центральних мереж на 13-ти об’єктах. Протяжністю близько 10 кілометрів. Також продовжуються роботи з перекладки внутрішньоквартальних мереж на 9-ти об’єктах загальною довжиною близько 5 кілометрів».

З початку літа у Харкові переклали 25 кілометрів теплових мереж, каже директор комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв:

«Заходи з підготовки до зими усі виконані. Заплановані та виявлені у період міжремонтної кампанії. Те, що сьогодні відбувається — це відбувається реновація теплових мереж. Які у Харкові зношені більше ніж 80 відсотків. І їх треба міняти. Реконструкція цих тепломереж відбувається коштом міського бюджету та світового банку. Це не впливає на початок опалювального сезону».

Чи встигнуть завершити ремонтні роботи, відповідати на питання журналістів керівник тепломереж відмовився. Початок опалювального сезону у Харкові запланований на 15-те жовтня.