Нова дорога на Салтівці: у мерії проведуть інвентаризацію споруд на місці будівництва

19:15, 9 жов. 2019
 
Нова дорога на Салтівці: у мерії проведуть інвентаризацію споруд на місці будівництва

Мерія проведе інвентаризацію споруд на місці будівництва нової магістралі з Салтівки до центру Харкова. Рішення створити відповідну комісію ухвалили сьогодні, під час засідання Виконавчого комітету міськради.

Проект рішення озвучив Ігор Київський, заступник Департаменту будівництва та шляхового господарства:

«Створення комісії з інвентаризації земельних ділянок, будівель та споруд. В тому числі тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, малих архітектурних форм, що знаходяться на території будівництва об’єктів, які передбачені програмою економічного та соціального розвитку міста Харкова на 2019-й рік. А саме будівництво магістралі загальноміського значення на ділянці від вулиці Академіка Павлова до метромосту у місті Харкові. На ділянці від вулиці Мойсеївської до метромосту, і мосту з підходами через ріку Харків в районі вулиць Пантелеймонівської та Шацької».

Про наміри прокласти нову дорогу мер Геннадій Кернес заявив на початку вересня. Довжина нової дороги — понад два кілометри. За словами Кернеса, ця дорога мала бути у місті ще у 1953 році, за генеральним планом міста. Для нового будівництва на «Барабашово» планують знести три торговельні майданчики та господарчі ряди.