«Клани борються, не хочуть втрачати нічого», — Зеленський про пошуки нового голови Харківської обладміністрації

15:35, 10 жов. 2019
 
«Клани борються, не хочуть втрачати нічого», — Зеленський про пошуки нового голови Харківської обладміністрації

Президент Володимир Зеленський має дві кандидатури на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Про це він розповів журналістам під час пресмарафону, який сьогодні відбувається у Києві.

«Знаєте, що відбувається? Як я тільки когось починаю розглядати, ось зараз з Харковом. У мене там дві кандидатури. Тільки я починаю розглядати, стільки бруду одразу починають виливати на цю людину — місцеві, не місцеві, будь-які засоби масової інформації. Тому що клани борються, не хочуть втратити нічого».

Прізвищ Зеленський не назвав. Також він розповів, що йому важко знайти кандидатури на посади голів обладміністрацій і в інших регіонах.

«Така складна ситуація з губернаторами, я вам не можу навіть... Без будь-якого впливу. Мені показують, приносять одну-дві людини на область. Ніхто не хоче. Ніхто не може. Всі кажуть, зарплата нас така не влаштовує. Знаєте, які люди приходять? Кажуть, дивіться: добре, але ж я можу заробляти, як я можу. Я не хочу навіть розмовляти з такими людьми. Тому, я знаю все. Але це відповідальність. Це моя проблема, губернатори. Я знаю», — сказав президент.

8 жовтня стало відомо, що на посаду голови Харківської облдержадміністрації претендує нардеп від «Слуги народу» Олексій Кучер. На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції була опублікована його декларація, як кандидата на цю посаду.

9 жовтня на сайті Кабміну з’явилася новина про те, що уряд розглянув проекти указів про призначення нових голів обласних адміністрацій. У цьому переліку було прізвище Олексія Кучера. За 10 хвилин новину виправили, прізвище Кучера з тексту зникло.

Раніше, 6 вересня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив повторне призначення Юлії Світличної на посаду голови ХОДА. До сьогодні президент Володимир Зеленський не підписував указ про її призначення. 

9 жовтня стало відомо, що Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО. 

Фото: president.gov.ua