«В нас є відео та ДНК-матеріали»: у поліції розповіли про справу підривників банкоматів

17:35, 11 жов. 2019
 
«В нас є відео та ДНК-матеріали»: у поліції розповіли про справу підривників банкоматів

Чоловіку, якого підозрюють у підриві банкомату в Люботині, взяли під варту. Суд арештував його на 2 місяці з можливістю внести заставу у 96 тисяч гривень, розповів начальник Нацполіції області Валерій Сокуренко.

За словами Сокуренка, на підозрюваного поліцейські чатували останні 7 днів. У селищі Буди його затримали у ніч проти четверга. Це мешканець Харківського району, йому 29 років. За версією слідства, ще з двома знайомими він їхав у Золочів, щоб скоїти новий підрив.

«В них є декілька епізодів, які ми будемо розслідувати. Може і до інших мають відношення. В нас є відео, в нас є ДНК-матеріали. Ми проводили такі оперативно-розшукові заходи кожної ночі, залучали понад 400 працівників оперативних служб, штаб залучали», — сказав  Сокуренко. 

Фото машини, в якій затримали чоловіка, опублікували на сайті Нацполіції. В салоні оперативники знайшли роздруківки мапи Золочева з помітками, рації, дві гранати, дроти та балони з газом. Саме газом на Харкіщині підривали банкомати останні кілька років.

Двом затриманим висунули підозри за незаконне зберігання зброї — це до 7 років колонії. Їх причетність до вибуху у Лозовій поки не доведена.

Зараз слідчі перевіряють причетність усіх трьох чоловіків до інших підривів банкоматів на Харківщині. Точну кількість таких речниця Нацполіції області Оксана Калмикова назвати не змогла. За її словами, від початку року їх було 18.

Нагадаємо, вибух у Люботині пролунав 19 липня, вночі. За версією поліції, тоді зловмисники викрали 148 тисяч гривень.