Замінити плитку на граніт: у мерії хочуть відремонтувати тротуар за 9 мільйонів гривень

17:52, 11 жов. 2019
 
Замінити плитку на граніт: у мерії хочуть відремонтувати тротуар за 9 мільйонів гривень

На ремонт тротуару по Сумській від вулиці Скрипника до вулиці Жон Мироносиць у міськраді планують витратити майже 9 мільйонів гривень.

Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив директор міського Департаменту комунального господарства Олексій Богач. Говорити на камеру він відмовився. Каже: нині на лікарняному. За його словами, за ці гроші на тротуарі поміняють плитку на граніт.

Харків’янка Олександра Котлярова мешкає у будинку неподалік:

«Прогулююся іноді. До Саду Шевченка ходжу цим тротуаром. Хотілося б щось краще, тому що плитка вибита вся. А сума ця дуже велика. Не варто це витрачати на цю дорогу. Пенсіонери взагалі-то живуть на 2 тисячі гривень. А на тротуари та усе ніше витрачають набагато більше», — каже пенсіонерка.

Очільник Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах показує тендерну пропозицію міськради на цей ремонт. Вона опублікована на сайті публічних закупівель Prozorro. Булах говорить: гроші на тротуар — з міського бюджету.

«Зараз це аукціон на стадії подання пропозиції. Тобто ті фірми, які захочуть зробити ці роботи — зможуть подавати пропозиції. Це відкриті торги, замовник — Департамент комунального господарства міської ради. Якщо перерахувати площу — квадратний метр цієї поверхні коштує більше ніж 7700 гривень. Дев’ять мільйонів гривень витрачається на тротуар довжиною 140 метрів. Ну це дуже дорого», — розповів Булах.

Чому у мерії готові витратити таку суму, речник міської ради Юрій Сидоренко відповідає так:

«Ну подивіться скільки коштує граніт. Вартість граніту, вартість обробки, укладання і так далі, подивіться».

Пропозиції на проведення ремонту фірми-підрядники подаватимуть до 25-го  жовтня. Після — електронна система визначить переможця. Тоді й затвердять остаточну вартість робіт.