Понад 600 першокурсників університету внутрішніх справ склали присягу

18:36, 11 жов. 2019
 
Понад 600 першокурсників університету внутрішніх справ склали присягу

 

Вони навчатимуться на слідчих, оперативників та психологів — розповів ректор університету Дмитро Швець.



Так в університеті внутрішніх справ складають присягу. На плацу понад шістсот першокурсників. Серед новобранців — Анна Павленко.

«Занадто банально, напевне казати, що це мрія дитинства? Але воно так і є — мрія дитинства. Я вважаю, кожен має займатися свою справою. Лікар — допомагати хворим, а от я буду захищати наш народ. Я на превентивній діяльності навчаюся і я дуже хочу обороняти нашу країну» — розповідає рядовий поліції Анна Павленко.

Анна розповідає: другий місяць живе у казармі, звикає до чіткого розпорядку дня:

«Чесно. Було важко. От саме режим був найскладнішим. Не дуже складним було навчання, тому що за нами слідкували. Просто повний був контроль».

На присягу до дівчини приїхали батьки, брат та подруга.

«Це вибір дитини. Це її бажання. Чому б і ні? Нехай служить. Хороші поліцейські потрібні. Грамотні поліцейські. Тому все від неї залежить» — говорить батько Анни Роман Ісіченко.

Складав присягу і рядовий поліції Ярослав Кизим:

«Я давно вже хотів поступити. Хотів стати опером. Розшукувачем. І я вибрав саме цю професію та ступив на цей факультет. У мене батько був поліцейським. Працював також опером. І я пішов по його стопах».

Навчатися курсанти будуть чотири роки, каже ректор Харківського університету внутрішніх справ Дмитро Швець.

«Сьогодні ми побачили курсантів, які склали, присягнули на вірність українському народові. І в майбутньому будуть працювати слідчими, будуть працювати оперативними працівниками, фахівцями з протидії кіберзлочинності, психологи — весь спектр спеціальностей фахових» — розповідає Швець.