Суд вшосте призначив до розгляду справу Нелі Штепи

12:12, 23 жов. 2019
 
Суд вшосте призначив до розгляду справу Нелі Штепи

Розгляд справи не могли розпочати більше року. Сьогодні колегія суддів Орджонікідзевського райсуду Харкова перейшла до підготовчого засідання.

Самої Штепи у суді сьогодні не було. Не прийшли й двоє її адвокатів. На засіданні, яке відбулося вчора, Штепа просила провести слухання без неї

«Вона на похованні близького родича сьогодні. Це, я вважаю, вагома причина відсутності. За інших адвокатів я не можу відповідати, але наскільки мені відомо, вони сьогодні беруть участь у других судових засіданнях», – пояснив третій адвокат Штепи Дмитро Марченко.



«Штепа вчора надала заяву, яку ми вчора почили у судовому засіданні про неможливість сьогодні брати участь, проте це не перешкоджає оголошенню ухвали, що суд зробив сьогодні», – розповіла прокурор у справі Олена Кравченко.

Через відсутність обвинувачуваної, наступне засідання призначили на 21 листопада.

Ексмера Слов’янська Нелі Штепу звинувачують у тероризмі та посяганні на територіальну цілісність України. Її справу кілька разів починали слухати спочатку. Посадовицю затримали у липні 2014 року, коли Слов’янськ звільнили від окупантів. Штепу взяли під варту, а у 2017 випустили  сплив термін запобіжного заходу. За цей час у справі ексмера Слов’янська 5 разів змінювали колегію судів та самі суди.