Поліцейському, підозрюваному у вбивстві покупця у супермаркеті «Рост», зачитали обвинувальний акт

19:02, 7 лис. 2019
 
Поліцейському, підозрюваному у вбивстві покупця у супермаркеті «Рост», зачитали обвинувальний акт

Справу про стрілянину у супермаркеті «Рост» розпочали слухати по суті. Засідання проходило сьогодні, 7 листопада, у Київському районному суді. Торік у грудні під час конфлікту на подвір’ї супермаркету співробітник поліції охорони застрелив відвідувача. Загиблому Микитові Комару було 24 роки.

На засідання з’явився підозрюваний Євген Погуляка — він поліцейський. Присутні 2 з трьох його захисників. Прокурор у справі Денис Ковін зачитує обвинувальний акт:

«Він здійснив один прицільний постріл, чим спричинив Комару тілесні ушкодження у вигляді сліпого вогнепального кульового поранення живота з ушкодженням внутрішніх органів, від яких той помер у лікарні. Таким чином, Погуляка Євген обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 118 Кримінального кодексу України. Тобто, умисному вбивстві та перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця», — говорить Ковін.

За версією слідства, відвідувач Микита Комар відмовлявся оплатити товар. Його провели у підсобне приміщення. Там він перебував із працівником поліції охорони. Під час суперечки відвідувач поранив правоохоронця ножем. Обидва вибігли на вулицю, правоохоронець відкрив вогонь. Сам підозрюваний з обвинуваченням не погоджується та поки що відмовляється свідчити. 

«Я не визнаю себе винним повністю. Свою позицію викладу тільки після вивчення всіх матеріалів, зібраних зі сторони обвинувачення», — говорить Погуляка.

Суд починає допит. Першою свідчить мати загиблого. Світлана Комар подію вважає умисним вбивством, тому проситиме перекваліфікувати справу, розповідає її представник Зиновій Галаван.

«Ми погоджуємося з обвинувальним актом. Тільки далі, після допиту обвинуваченого та деяких свідків, заявимо уточнення по кваліфікації скоєного. Прокурор зазначав, що загиблого до конфлікту оглядав працівник поліції Погуляка та не знайшов при ньому зброї. А потім вже лежить Микита Комар Микита, а поруч з ним ніж. Звідки взявся? Тому ми чекаємо, що розкаже Погуляка», — каже Галаван.

У справі 14 свідків. Їх почнуть допитувати наступного слухання. Його призначили на 20 листопада.