Перше читання законопроєкту про продаж землі: як голосували харківські мажоритарники

17:21, 13 лис. 2019
 
Перше читання законопроєкту про продаж землі: як голосували харківські мажоритарники

10 з 14 харківських мажоритарників у першому читанні підтримали законопроєкт, що відкриває продаж землі в Україні. Це ініціатива президентської сили.

«За» проголосували народні депутати від фракції «Слуга народу» Марія Мезенцева, Олександр Куницький, Андрій Одарченко, Юрій Здебський, Олександр Бакумов, Євген Пивоваров, Дмитро Любота, Олександр Літвінов, Олексій Красов, Дмитро Микиша.

Проти — позафракційний Дмитро Шенцев.

Не голосував член фракції «Опозиційна платформа — За життя» Олександр Фельдман.

Значаться як відсутні депутати Вікторія Кінзбурська і Олексій Кучер (у зв’язку із призначенням на посаду голови Харківської облдержадміністрації він подав заяву про складення повноважень, яку парламент ще не розглянув).

Під час розгляду питання про ринок землі у парламенті блокували трибуну і президію. Після кількагодинної дискусії голова ВР Дмитро Разумков поставив на голосування питання про прийняття проєкту за основу. «За» проголосували 240 депутатів — 227 членів фракції «Слуга народу» і 13 позафракційних.

Троє депутатів «Слуги народу» проголосували «проти» (Георгій Мазурашу, Сергій Нагорняк, Анна Скороход), 16 утрималися, один не голосував.