Верховний Суд відправив на уточнення касаційну скаргу Геннадія Дронова

10:30, 29 лис. 2019
 
Верховний Суд відправив на уточнення касаційну скаргу Геннадія Дронова

У касаційній скарзі захист Дронова посилався на «неповноту судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, неправильно надану оцінку доказам та істотне порушення вимог кримінального процесуального закону». Конкретних прикладів та аргументів у скарзі не навели, йдеться в ухвалі Верховного Суду від 25 листопада:

«Всупереч наведеним положенням процесуального закону, доводи захисника Токарева Г. В. у касаційній скарзі фактично зводяться до його посилань на неповноту судового розгляду, незгоди з наданою судами оцінкою доказам і по суті, заперечення правильності встановлених фактичних обставин кримінального провадження, що в силу статей 433, 438 КПК не є предметом перевірки суду касаційної інстанції.

При цьому Токарев Г. В., обмежившись загальними фразами, не конкретизував, які саме порушення допустили суди попередніх інстанцій під час розгляду кримінального провадження щодо ОСОБА_1. Зокрема, захисник не обґрунтував, у чому саме полягали порушення, допущені судами першої і апеляційної інстанцій, як вони вплинули на законність й обґрунтованість постановлених судами судових рішень, і чому вони є підставами для скасування касаційним судом як вироку місцевого суду, так і ухвали апеляційного суду згідно з ч. 1 ст. 438 та статями 370, 404, 412-414, 419 КПК».

Протягом 15 днів захист може подати новий текст касаційної скарги.

Геннадій Дронов — один з двох засуджених за аварію у центрі Харкова, яка сталася 2017-му. У ДТП загинуло шестеро людей. Ще шестеро травмувалися. Суд першої інстанції засудив Геннадія Дронова і Олену Зайцеву на 10 років позбавлення волі. У серпні цього року Дронов Зайцева оскаржували вирок. Їх суд не задовольнив.