Про нове меню для школярів слухайте на Українському радіо Харкова   

12:40, 2 лют. 2022
 
Про нове меню для школярів слухайте на Українському радіо Харкова   

У школах Харківської області запрацювали нові норми харчування дітей.Про нове меню в закладах освіти говоритимемо 2 лютого о 17:10 в програмі «Про головне» на Українському радіо Харкова

У Близнюківському ліцеї нова система харчування почала діяти два тижні тому. «Ці нововведення ми звели до того, що це корисні страви для дітей, і батькам намагалися також це пояснити. Комусь нове меню не сподобалось, а комусь навпаки сподобалось дуже,  і ми це бачили по порожніх тарілках, що залишаються після обіду», — говорить Директорка Близнюківського ліцею Маргарита Іваненко. 

За словами головної освітянки Харківської області Анжеліки Крутової,  протягом 2020-2021 років за рахунок коштів державної субвенції на умовах співфінансування придбали сучасне обладнання для харчоблоків шкільних їдалень у  225 школах, а це 32% від загальної кількості. 

За словами виконувача обов’язків керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олександра Овчаренка, минулоріч розглянуто 704 примірних меню, запропонованих школами, з них погоджено лише половину.  В січні 2022 року погоджено 164 із 215 запропонованих меню. 

Скільки шкіл на Харківщині вже узгодили меню та почали годувати дітей по-новому, як змінилася вартість харчування та що про нову систему кажуть у школах —  слухайте на Українському радіо Харкова  . 

Нагадаємо, що слухати