Про психологічну реабілітацію військових  —  у програмі  «Про головне» на UA: Українське радіо Харків

Про психологічну реабілітацію військових  —  у програмі  «Про головне» на UA: Українське радіо Харків

22 чер. 2021

22 червня о 17:15 темою проєкту «Про головне» на UA: Українське радіо Харків стане психологічна реабілітації воїнів АТО/ООС. Гості програми — очільник Харківського обласного департаменту соцзахисту Юрій Шпарага та психологиня Ольга Щербакова. 

Одне з питань, яке обговорюватимуть в ефірі, — чи треба психологічну реабілітацію воїнів АТО робити обов’язковою. Нині в Україні така допомога добровільна і фінансується з держбюджету, але пропозиція учасникам бойових дій пройти психологічну реабілітацію, нерідко залишається без відповіді.  З 2017 до 2020 року психологічну реабілітацію на Харківщині пройшло 684 людини. 

Юрій Шпарага вважає, що психологічна допомога тим, хто пройшов випробування війною, має бути обов’язковою: це допоможе якнайшвидше повернутися до мирного життя і знайти своє місце в суспільстві. Ольга Щербакова підкреслює, що проблема виходу з війни не менш болісна, ніж потрапляння в це середовище.

Крім того, ведучі з гостями у студії обговорять, що змушує учасника бойових дій провозити боєприпаси та застосовувати їх під час побутових конфліктів, як запобігти таким ситуаціям і що для психологічної допомоги воїнам робить Міністерство у справах ветеранів. 

Нагадаємо, слухати UA: Українське радіо Харків  можна онлайн та в FM-діапазоні: 

  • Харків — 106,1 FM,
  • Первомайський — 102,6 FM,
  • Балаклія — 89,1 FM.

Записи програм слухайте тут.